Από το καρότο στο μαστίγιο για τη Φώφη!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στο Μαξίμου δεν δείχνουν να ανησυχούν για τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες. Για αυτό προχωρούν από το καρότο στο μαστίγιο για την Φώφη.

propoli

Κι αυτό μολονότι ακόμα και στις πιο φιλικές προς αυτούς η διαφορά από τη ΝΔ δεν είναι μικρότερη των τεσσάρων με πέντε μονάδες, ενώ στις πιο εχθρικές φτάνει διψήφιο ποσοστό, με τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να φλερτάρει σοβαρώς με την αυτοδυναμία.

Η αισιοδοξία τους εδράζεται και στις μυστικές, κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους, οι οποίες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστηρίζουν οι ίδιοι, αποτυπώνουν διαφορές που σήμερα δεν ξεπερνούν το 3%, ανοίγοντας το δρόμο για την ολική ανατροπή.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως θα προσεταιριστούν στην κάλπη το υψηλό ποσοστό που δεν απαντά στις δημοσκοπήσεις ή δηλώνει αναποφάσιστο και το οποίο ως επί το πλείστον είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Για να συμβεί, όμως, αυτό η χώρα- με τη συνδρομή, βεβαίως, και της ΝΔ- θα γνωρίσει τους επόμενους ένα κλίμα πόλωσης το οποίο θα θυμίζει τις χειρότερες ημέρες των μνημονίων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα παιχτεί πολύ από το Μαξίμου το δίλημμα “Τσίπρας ή Μητσοτάκης” με στόχο να επιστρέψουν στο “μαντρί” όσοι ναι μεν είναι απογοητευμένοι από τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά επ’ ουδενί επιθυμούν να δουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με σύμμαχο και τους Ευρωσοσιαλιστές

Βασικό κομμάτι αυτού του σχεδιασμού αποτελεί η εξαΰλωση του ΚΙΝΑΛ.

Αυτό σημαίνει ότι η τακτική απέναντι στο κόμμα της Φώφης Γεννηματά περνά από το καρότο στο μαστίγιο προκειμένου το εκλογικό του ποσοστό να κυμανθεί πέριξ του 5%.

Κυβερνητικές πηγές θεωρούν εφικτό αυτόν το στόχο με δεδομένη την προεκλογική πόλωση και το ότι έχει ήδη γίνει αντιληπτό στο εκλογικό σώμα ότι συγκρούονται δύο κόσμοι, δύο πολύ διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να είναι η μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ευελπιστούν,μάλιστα, και στην πιο δυναμική στήριξη των Ευρωσοσιαλιστών, οι οποίοι βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα προσωπικώς κι όχι στο ΚΙΝΑΛ και στην κυρία Γεννηματά έναν ισχυρό σύμμαχο στη μάχη κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ακροδεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Loading