INTIME

Αρβανιτίδης: «Δεν διαγράφεται η ΔΗΜΑΡ, προχωράμε στον ενιαίο φορέα»

Τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με την άποψή του για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έλαβε χώρα χθές στη πλατεία Συντάγματος,  ο κ. Αρβανιτίδης, δήλωσε πως «ο τρόπος διαμαρτυρίας δια του συλλαλητηρίου ή όχι είναι θέμα του πως αντιλαμβάνονται οι κοινωνικές ομάδες την λειτουργία τέτοιων διαμαρτυριών δημόσια. Δεν είμαι κατά. Δεν θα το προκαλούσα εγώ βέβαια το συλλαλητήριο, δε θα χρειαζόταν εξάλλου με μία σωστή Πολιτεία».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πως «ακόμα και να είχε δίκιο, όταν ο λαός δε το θέλει πάμε και κουνάμε το δάχτυλο και του λέμε: ‘Εσύ δε ξέρεις, εγώ στο επιβάλλω;’».

Για την διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την διαγραφή του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο, με απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΣΥ, μετά την στήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Αρβανιτίδης, τόνισε ότι «δε θα γινόταν αλλιώς».

«Δε θα μπορούσε, έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή Επικρατείας, να καθορίσει και να σηματοδοτήσει την απόφαση των 19 υπολοίπων βουλευτών (…) που έχουν καθαρή άποψη και λένε: ‘ναι, το θέμα είναι σοβαρό, έπρεπε να λυθεί, αυτή η συμφωνία είναι άθλια’».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε, ότι «δεν διαγράφεται καμία ΔΗΜΑΡ. Ουσιαστικά προχωράμε κανονικά στον ενιαίο φορέα όπως είχαμε δεσμευτεί».

Loading