Αυγενάκης: «Γονατογράφημα πολιτικού κυνισμού ο “Κλεισθένης”»

Κομματικούς τακτικισμούς αποδίδει στην Κυβέρνηση ο Λευτέρης Αυγενάκης όσον αφορά στον περίφημο «Κλεισθένη» που τα αλλάξει όλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και χαρακτηρίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου ως «γονατογράφημα πολιτικού κυνισμού».

propoli

Μιλώντας σε αυτοδιοικητικά στελέχη της Ανατολικής Αττικής, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με το αναπτυξιακό της σχέδιο απομακρύνει την πραγματική ανάπτυξη. «Όχι άλλα χαμένα χρόνια! Πολιτική αλλαγή για εμπιστοσύνη και μεταρρυθμίσεις, που θα φέρουν επενδύσεις, δουλειές, τεχνογνωσία, ανάπτυξη. Επί 3 χρόνια μας κρατάει σε αγωνία με το περίφημο αναπτυξιακό της σχέδιο που όλο ερχόταν και ποτέ δεν το βλέπαμε» σχολίασε.

Στη λάθος κατεύθυνση το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης

Έκανε, μάλιστα, λόγο για αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. «Έχουμε να κάνουμε με γενικόλογες αναφορές, ευχολόγια αλλά και προτάσεις στη λάθος κατεύθυνση που δεν συνιστούν για κανέναν λόγο αναπτυξιακό σχέδιο. Δεν περιλαμβάνει κανένα χρονο-διάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους, δεν έχει κάποιο σχέδιο» πρόσθεσε.

Η πρόταση της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση

Αναφορικά με την πρόταση της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση ο κ. Λ. Αυγενάκης επεσήμανε τους εξής βασικούς στόχους:

-Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. και την κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

-Την οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α..

-Την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Κ.Ε.Π.

-Προώθηση των ΣΔΙΤ για έργα και υπηρεσίες, όπου μπορεί να υπάρξει χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερο όφελος για τους πολίτες.

-Προώθηση των διαδημοτικών συνεργειών για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων.

-Τη διευκόλυνση της δυνατότητας αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας από τους Δήμους».

 

Loading