Αυγενάκης: «Δεν γίνεται να σταματά η έρευνα ενός ζητήματος με 99 νεκρούς»

Μία σειρά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο έκανε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με το θέμα της εισαγγελικής έρευνας για το Μάτι και τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση.

propoli

Ο κ. Αυγενάκης έκανε τις εξής αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο twitter:

– Πρέπει να αποδείξει η κυρία Δημητρίου ότι δεν λειτουργεί ως βραχίονας της Κυβέρνησης. Δεν μπορεί να δίνει εντολή να παύσει μία έρευνα που αποτελεί εθνική τραγωδία με 99 νεκρούς. Γιατί; Επειδή κάποιοι πιθανότατα να ήθελαν να σταματήσει αυτή η διαδικασία.

– Εμείς θέλουμε η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και άμεσα να κάνει τη δουλειά της καθαρά, σωστά και χωρίς καμία παρέμβαση ούτε καθυστέρηση. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες δικαστές.

– Δεν μπορεί για ζητήματα εξύβρισης κατά τον κ. Καμμένο να τρέχει η Δικαιοσύνη και να έχουμε συλλήψεις και για ένα ζήτημα με 99 νεκρούς να ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να σταματήσει ο έλεγχος.

– Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Μόρια αποτελούν ντροπή για την Πατρίδα μας. Για τη ντροπή αυτή, αποκλειστική ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δισ. ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως μεταδίδεται διεθνώς.

– Οι πρώτες αποκαλύψεις έγιναν εκ των έσω 2 χρόνια πριν, τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου ο τότε γγ Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Βουδούρης παραιτήθηκε από τη θέση του καταγγέλλοντας τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων.

– Τότε μάλιστα ο κ. Βουδούρης είχε με στοιχεία καταγγείλει ότι η Ελλάδα παραδόξως ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα ανά πρόσφυγα που δέχεται σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά η Κυβέρνηση έκανε πως δεν τον άκουσε.

– Το Υπουργείο ‘Αμυνας απορροφά ένα μεγάλο ποσό. Η κ. Σταμπουλή, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατονομάζει συγκεκριμένο catering, ότι τροφοδοτούσε στα χαρτιά πολύ μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, από αυτόν που διέμεναν στις δομές φιλοξενίας.

– Και μετά από αυτά, το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν. Αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών.

Loading