Αυγενάκης: «Μόνο ο Τσίπρας συμμερίζεται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία»

Επίθεση στον πρωθυπουργό ότι μόνο εκείνος συμμερίζεται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

propoli

Ο γραμματέας πολιτικής επιτροπής της ΝΔ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 επισημαίνοντας ότι ναι μεν έχουμε τη λήξη του τρίτου προγράμματος, «αλλά έχουμε στην ουσία ένα τέταρτο πρόγραμμα, με νέα ψηφισμένα μέτρα ύψους  5,1 δισεκατομμυρίου ευρώ, με σκληρή εποπτεία και μέτρα λιτότητας τα οποία θα έχουν διάρκεια.

Σε άλλα σημεία της ίδιας συνέντευξης το κ. Αυγενάκης τόνισε πως:

-«Ένα μήνα μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι με 97 νεκρούς και μερικούς μήνες έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα με 25 νεκρούς, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση το τοπίο των ευθυνών. Η ευθύνη, ωστόσο, ανήκει ξεκάθαρα στην πολιτική ηγεσία του τόπου».

-«Ακόμα και σήμερα μετά τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Διοικούν το κράτος άνθρωποι ανίκανοι, που διορίζονται σε θέσεις ευθύνης βάσει συγγενικών δεσμών και κομματικής ταυτότητας και όχι ικανότητας και εμπειρίας».

«Σαν να μην συμβεί το παραμικρό…»

Και συνέχισε:

-«Βλέπουμε μία Κυβέρνηση η οποία κινείται σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό. Η Κυβέρνηση αυτή διακρίνεται από ανυπαρξία και ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων. Η ανάδειξη των ικανών και των άξιων και όχι των κομματικών εγκάθετων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη».

-«Ο κύριος Τσίπρας έδωσε ένα σόου στην Ιθάκη χωρίς ενδιαφερόμενους θεατές, χωρίς χειροκροτητές. Προσπάθησε να δώσει μία ακόμη παράσταση. Μόνο εκείνος και ένα μέρος των συνεργατών του συμμερίζονται την δήθεν μεταμνημονιακή ευφορία».

-«Η χώρα θα διανύσει από εδώ και στο εξής μία περίοδο σκληρής εποπτείας. Η εποπτεία αυτή θα είναι αυστηρότερη από όλες τις χώρες, οι οποίες εξήλθαν από τα Μνημόνια. Τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται θα ανέρχονται στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και από το 2022 μέχρι το 2060 στο 2,2% του ΑΕΠ. Τώρα η χώρα θα δανείζεται με επιτόκια πολύ πιο υψηλά από ότι στο παρελθόν».

-«Ο ΣΥΡΙΖΑ φόρτωσε στις πλάτες των πολιτών τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ από το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο εξαιτίας της  τυχοδιωκτικής πολιτικής του, των  ανεύθυνων και δημαγωγικών επιλογών του, της δήθεν υπερήφανης διαπραγμάτευσης».

-«Η χώρα χρειάζεται μία Κυβέρνηση που θα πιστεύει στις μεταρρύθμισες και θα δίνει ευκαιρίες στους νέους. Χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση με σχέδιο για την ανασυγκρότηση του Κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, με σχέδιο ανάταξης το οποίο θέλει, ξέρει και μπορεί να εφαρμόσει μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Loading