Αυγενάκης: «Μνημείο κακής νομοθέτησης το νομοσχέδιο Γαβρόγλου»

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την Παιδεία ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «μνημείο κακής νομοθέτησης» και «τερατούργημα» το «νόμο σκούπα» για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

propoli

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Λ. Αυγενάκης:

«Μετά από τέσσερα χρόνια καταστροφικών πολιτικών και στον τομέα της παιδείας, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Γαβρόγλου έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταθέτοντας έναν νόμο σκούπα για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου διαλύει ό,τι έχει ουσιαστικά μείνει όρθιο στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα μας. Ένα νομοσχέδιο που καταργεί κάθε έννοια αξιολόγησης. Ένα νομοσχέδιο που ισοπεδώνει ουσιαστικά την Τεχνολογική Εκπαίδευση και κόβει τον ομφάλιο λώρο, τον οποίον πρέπει να έχει κάθε πανεπιστήμιο το οποίο παράγει εφαρμοσμένη γνώση με την αγορά. Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί ακαδημαϊκά τμήματα δύο ταχυτήτων.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι, τους τελευταίους μήνες παραμονής της στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει τη χώρα, το ακαδημαϊκό σύστημα και τους φοιτητές με τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Καλούμε τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει άμεσα αυτό το νομοσχέδιο.

Η Νέα Δημοκρατία θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο στη Βουλή σε αυτό το τερατούργημα, το οποίο πάει να ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Μεγάλη Εβδομάδα».

Loading