«Aν για κάτι διακρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις- είναι η ικανότητα για την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και η αξιοπιστία. Η λέξη αξιοπιστία λοιπόν, είναι η λέξη-κλειδί για τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ.», δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης στον ρ/σ «Αθήνα 9.84».
Αναφερόμενος στο 12ο Συνέδριο της ΝΔ, ο γραμματέας του κόμματος, υπογράμμισε ότι πολλοί οι οποίοι δεν ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπερβαίνουν ιδεολογικά χαρακώματα ή ιδεολογικά όρια που ακόμα και οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για πολλά χρόνια, γιατί βλέπουν ότι μόνο μία πολιτική δύναμη υπάρχει που μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι πάνω από 6.000 κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό έδωσαν δυναμικό «παρών» στο συνέδριό και ότι βρέθηκαν περίπου 2.500 σύνεδροι από όλα τα σημεία της χώρας, οι οποίοι, προσήλθαν με δικά τους έξοδα, σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους.
Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του συνεδρίου παρουσίασε ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης για όλους τους πολίτες, αλλά ιδιαιτέρως γι’ αυτούς που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια, και μια σειρά από μέτρα που απαντούν στο ζήτημα του δημογραφικού.
Και πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης: «Δεν θα είχε κάνει τίποτα, αν προηγουμένως δεν είχε κοστολογήσει, μετρήσει και ζυγίσει όλες τις παραμέτρους. Πρέπει να επανέλθει σε ηρεμία και αρμονία η κοινωνία, η μεσαία τάξη να λειτουργήσει ως μεσαία τάξη και να υπάρχουν συγκεκριμένα προγράμματα προστασίας υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. Δεν νοείται να συνεχιστεί άλλο αυτή η επιδοματική πολιτική ανεξέλεγκτα όπως λειτουργεί σήμερα.
Βεβαίως και πρέπει να υπάρχουν επιδόματα και ενισχύσεις κατά καιρούς και σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτός ο κορμός μιας κυβέρνησης, όπως κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον το μήνυμα της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη, είναι τόσο ευρύ που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Γι’ αυτό βρίσκει και ανταπόκριση από όλους τους Έλληνες».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ