Αυγενάκης: «Όχι άλλα χαμένα χρόνια»

«Να μην υπάρξουν άλλα χαμένα χρόνια για την Ελλάδα» ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο.

propoli

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «η κυβέρνηση, μετά από τρία χρόνια αναμονής, παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο. Με τέτοια “σχέδια” η ανάπτυξη απομακρύνεται» όπως είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη το σχέδιο δεν περιλαμβάνει κανένα χρονο-διάγραμμα, δεν περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένους στόχους. Αναγνωρίζει τη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, παραδέχεται ότι θα συνεχιστούν οι περικοπές στις συντάξεις, θεωρεί δεδομένη την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, χαρακτηρίζει εύθραυστη την οικονομική κατάσταση των νησιών, δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ στα 2,6 δισ. ευρώ, ενώ εμπαίζει τους πολίτες ακόμη και σήμερα με υποσχέσεις για μείωσή του. Εμείς, στη ΝΔ μιλάμε για μείωση 30% σε όλα τα νοικοκυριά, άρα έσοδα 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Θα μείνουν στα χαρτιά οι υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει για την κυβέρνηση πως «υπόσχονται ότι ίσως μειώσουν τη φορολογία αν και εφόσον επιτυγχάνονται πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022. Στόχος για τον οποίον επαναλαμβάνουν ότι είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευση της χώρας.

Μιλούν επίσης, για ενδεχόμενη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 26%. Το παρουσιάζουν μάλιστα ως επιτυχία ενώ είναι αυτοί που το πήγαν από το 26% στο 29%. Εμείς, στη ΝΔ δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε τον φόρο των επιχειρήσεων στο 20%. Μειώνουν το αφορολόγητο χωρίς να λένε ποιος θα είναι ο αρχικός φορολογικός συντελεστής. Εμείς στη ΝΔ δεσμευόμαστε ότι ο αρχικός συντελεστής θα είναι 9% και όχι 20% όπως είναι σήμερα. Ουσιαστικά, επιβεβαιώνει τη δεινή θέση στην οποία έχει έρθει η χώρα εξαιτίας των πολιτικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν ότι όλα αυτά θα μείνουν στα χαρτιά, αφού η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ δεν δεσμεύεται από το κατ’ ευφημισμόν αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης».

«Διαχρονική η στάση της ΝΔ κατά των περιστατικών βίας»

Σχετικά με το ζήτημα της βίας ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Η στάση της ΝΔ κατά των περιστατικών βίας είναι διαχρονική, σταθερή και σαφής, δεν ανεχόμαστε καμία έκφραση βίας υπό καμία προϋπόθεση. Για τη ΝΔ δεν υπάρχει βία με θετικό πρόσημο. Η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται – είτε από την άκρα δεξιά είτε από την άκρα αριστερά- είναι κατακριτέα και καταδικαστέα. Παροτρύνουμε τον κ. Τσίπρα να αποφύγει αυτού του είδους τη διχαστική ρητορική. Γνωρίζει καλά και ο ίδιος ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά δεν έχει κανέναν λόγο να οδηγήσει τον δημόσιο διάλογο σε μια ακραία πόλωση και την κοινωνία σε έναν ακραίο διχασμό μόνο και μόνο για να συσπειρώσει λίγο περισσότερο τις δικές του δυνάμεις. Ας φερθεί λίγο υπεύθυνα και σοβαρά στο ζήτημα αυτό».

 

Loading