Public Issue: Αυτοδύναμη ΝΔ με 19 μονάδες διαφορά

Καθολική υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για τον Μάιο του 2018 καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με διαφορά ρεκόρ 19 μονάδων, κάτι που συνεπάγεται ότι σε περίπτωση εκλογών θα μπορούσε κάλλιστα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

propoli

Πιο συγκεκριμένα το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει το 39% της προτίμησης του εκλογικού σώματος έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη εν λόγω διαφορά να είναι η υψηλότερη ιστορικά που έχει καταγραφεί. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν γινόντουσαν αύριο εκλογές και η ΝΔ λάμβανε αυτό το ποσοστό, τότε θα εξέλεγε από 150 έως 170 βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ από 48 έως 65.

Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης καταγράφεται η άνοδος δύο μονάδων της ΝΔ συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018, εξέλιξη που την φέρνει πολύ κοντά στο όριο του 40%.

Αυτοδύναμη ΝΔ με 19 μονάδες διαφορά

Σταθερά τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 11%, σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, η εκλογική απήχηση του οποίου εμφανίζει μια μικρή κάμψη της τάξης του 2%.  Κερδισμένη θεωρείται και η Ένωση Κεντρώων μιας και αυξάνει την απήχησή της στο εκλογικό σώμα κατά 1%, που της εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή με δημοσκοπικό ποσοστό 3,5%.

Αντίθετα κόμματα που δραστηριοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, όπως είναι για παράδειγμα η Ελληνική Λύση, η Εθνική Ενότητα και Μέρα 25, που σε άλλες δημοσκοπήσεις καταγράφουν σημαντική δημοσκοπική παρουσία, σε αυτήν της Public Issue δεν εμφανίζουν δυναμική εισόδου στη Βουλή.

 

Loading