INTIME

Το βλέμμα σε αυτούς που ψηφίζουν πάνω από την κάλπη

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα τέλεσης των ευρωεκλογών τόσο εντονότερα θα θέτει ο Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους- ιδίως στους συνταξιούχους, στους αναποφάσιστους και στους νέους- το δίλημμα “θέλετε τα μέτρα ανακούφισης που ψηφίζω και υλοποιώ ή όχι”.

Αυτό το δίλημμα θα θέσει ο πρωθυπουργός και στην αποψινή (Τετάρτη) ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου βεβαίως και θα κάνει εκτενή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών και στα οφέλη της όχι μόνο για την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και για τη Μακεδονία ειδικότερα.

Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους παραδέχονται ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε σπεύσει να επιλύσει το Μακεδονικό η νίκη του κυβερνώντος κόμματος στην ευρωκάλπη θα ήταν δεδομένη.

Την ίδια ώρα, από το Μαξίμου δεν διαψεύδουν την πιθανότητα ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει κι άλλα φιλολαϊκά μέτρα μέχρι την Παρασκευή, πέρα από το ότι έχει αφήσει ανοιχτό να δίνεται μόνιμο δώρο Χριστουγέννων και να ενισχυθούν περαιτέρω οι μικροσυνταξιούχοι, κι αυτό γιατί αντιλαμβάνονται ότι η οικονομία είναι που θα δώσει τη νίκη κι όχι η σκανδαλολογία.

Κι όλα αυτά γιατί φαίνεται επίσης πως έχει κοπάσει η δυναμική των μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί και υλοποιούνται.

Πάντως, η μεγαλύτερη προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες πριν την Κυριακή θα δοθεί για την προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων 17 μέχρι 22 χρόνων, με την επικοινωνιακή καμπάνια να στηρίζεται στα θετικά μέτρα που έχει λάβει γι’ αυτούς η κυβέρνηση, όπως την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επιδότηση κατά 80% των ασφαλιστικών εισφορών για όσους είναι μέχρι 25 χρόνων.

Οι συνεργάτες, εξάλλου, του κ. Τσίπρα πιστεύουν ότι είναι κυρίως οι νέοι εκλογείς- πάνω από 520.000- εκείνοι που θα πάρουν την απόφασή τους κυριολεκτικώς πάνω από την κάλπη.

Ποντάρουν και στα δεξιά της ΝΔ

Παραλλήλως, στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου ποντάρουν και στα κόμματα που κινούνται στην πέραν της ΝΔ Δεξιά, κυρίως στην Ελληνική Λύση και στους ΑΝΕΛ, προκειμένου να της κόψουν ψήφους ανθρώπων που είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε αυτό βασίζονται και στην Ένωση Κεντρώων, η οποία κι αυτή με τη σειρά της κρατά σκληρή στάση για το Μακεδονικό.

Loading