Αχτσιόγλου: «Τα εργασιακά είναι η διαιρετική τομή με τη ΝΔ»

Ως τη «διαιρετική τομή» με τη ΝΔ χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου το ζήτημα των εργασιακών, κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης και επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την αδήλωτη εργασία στη Βουλή.

propoli

Όπως επισήμανε: «Όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο, τόσο πιο καθαρή θα είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα δύο αντιπαρατιθέμενα πολιτικά σχέδια, αυτό που υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση και αυτό που εκφράζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η διαιρετική τομή είναι τα εργασιακά» σχολίασε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στις διατάξεις του νομοσχεδίου, η κα. Αχτσιόγλου τόνισε ότι αλλάζει η αρχιτεκτονική του προστίμου για την αδήλωτη εργασία και πλέον το πρόστιμο δεν έχει μόνο αποτρεπτικό και τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά επιδιώκει την πρόσληψη του εργαζόμενου και την απόδοση δικαιοσύνης. «Δίνουμε», εξήγησε, «πλέον τη δυνατότητα για μείωση του προστίμου, εφόσον γίνει πρόσληψη του εργαζόμενου που ήταν αδήλωτος. Οι εκπτώσεις συνδέονται μόνο με την πρόσληψη και εφόσον η πρόσληψη αφορά σύμβαση πλήρους απασχόλησης».

Απόδοση δικαιοσύνης στον εργαζόμενο

Και εξήγησε: «Αυτό το κάνουμε για την απόδοση δικαιοσύνης στον εργαζόμενο και γιατί μέσα από τη δράση του ελεγκτικού σώματος, παρατηρήθηκε πως οι επιχειρήσεις μετά την επιβολή προστίμου δεν προσλάμβαναν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τον αδήλωτο εργαζόμενο. Σήμερα μπαίνει το πρόστιμο, τιμωρείται ο εργοδότης αλλά θετική συνέπεια για τον αδήλωτο εργαζόμενο δεν υπάρχει».

Loading