Α.Διαματάρης:«Οι απόδημοι δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα για την Κύπρο»

Ο απόδημος Ελληνισμός ποτέ δεν υπέστειλε την σημαία του αγώνα για την ελευθερία της Κύπρου, ακόμα και όταν στο εσωτερικό της Κύπρου και της Ελλάδας η καθημερινότητα, κατά περιόδους, επηρέαζε το αγωνιστικό φρόνημα, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Αντώνης Διαματάρης.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς, στη Λευκωσία, ο κ. Διαματάρης εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι ο απόδημος Ελληνισμός ποτέ δεν θα υποστείλει την σημαία του αγώνα «μέχρι την τελική δικαίωση».

propoli

Εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην εναρκτήρια τελετή του Συνεδρίου, ο κ. Διαματάρης είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πονάει πολύ την εθνική υπόθεση της Κύπρου» και «γνωρίζει καλά ότι ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια για υποχωρήσεις ή απώλειες».

Έκανε ακολούθως λόγο για «άνοιξη στις σχέσεις αποδήμων με τις μητέρες πατρίδες». Όπως είπε, το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται στη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, έχοντας αφήσει τη ζωή του στη Νέα Υόρκη, για να αγωνιστεί με όλες τις γνώσεις και τις δυνάμεις του για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των αποδήμων «αποτελεί μια πειστική απόδειξη ότι όπως οι κυβερνήσεις στην Κύπρο, έτσι και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αγωνιστεί να φέρει πιο κοντά την Ελλάδα και την ομογένεια».

«Και ναι, θα μας δώσει το δικαίωμα ψήφου από τις πόλεις στις οποίες ζούμε» συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του, ο κ. Διαματάρης αναφέρθηκε στη ζωή του στη Νέα Υόρκη, όπου για 40 χρόνια υπήρξε Διευθυντής/ Εκδότης της ιστορικής ημερησίας εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ», αλλά και στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και την κινητοποίηση της ομογένειας που ακολούθησε.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στην Ελλάδα, ο κ. Διαματάρης είπε ότι επέστρεψε «γιατί ο αγώνας για την πατρίδα είναι γλυκός και απαράμιλλος», όπως δίδαξαν δύο μεγάλοι Κύπριοι πατριώτες, ο Γώγος Παρασκευαΐδης και ο Νίκος ο Μούγιαρης, που τάφηκε πρόσφατα στην πατρίδα του, την Αθηένου.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading