Α. Σαουλίδης: «Ο λαός δεν συγχωρεί την ματαιοδοξία»

Την εκτίμηση ότι «ο λαός δεν συγχωρεί την συναλλαγή και την προσωπική ματαιοδοξία» διατύπωσε στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Θεσσαλονίκη, Αντώνης Σαουλίδης.

propoli

Ερωτηθείς σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι «εμείς από τη μια πλευρά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον παραδοσιακό μας αντίπαλο. Αυτόν ο οποίος έχεις να κάνει με την συντήρηση και τη συντηρητική παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Και από την άλλη βεβαίως έχουμε έναν σύγχρονο αντίπαλο. Αυτόν ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει την θέση την οποία είχαμε εμείς στο πολιτικό σύστημα της χώρας, προτάσσοντας όμως όχι αξιόπιστες και προοδευτικές προτάσεις για την επόμενη μέρα, αλλά μέσα από λαϊκισμό και ψευτο-υποσχέσεις, προσπαθεί να καταφέρει να ανακερδίσει εμάς και να μας απομακρύνει από τον παραδοσιακό μας ρόλο».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «ο παραδοσιακός μας ρόλος (σσ του ΚΙΝΑΛ) έχει σχέση με ένα κόμμα, με μια πολιτική πρόταση, η οποία αντιλαμβάνεται γρήγορα και εύστοχα τα διακυβεύματα της κοινωνίας και προσπαθεί με αξιόπιστο και ειλικρινή τρόπο να τα αντιμετωπίσει».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις αποφάσεις ορισμένων στελεχών του ΚΙΝΑΛ, να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Σαουλίδης τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός λέει το εξής: Το τυρί το είδαμε, την φάκα δεν είδαμε. Ακριβώς αυτό. Το τυράκι αυτή τη στιγμή είναι είτε μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο μπορεί να έχει περισσότερες εκλόγιμες θέσεις, είτε μια υπουργική καρέκλα. Η φάκα όμως ξέρετε ποια είναι; Είναι το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ο ελληνικός λαός δε μπορεί να συγχωρέσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες έχουν ως ακρογωνιαίο τους λίθο, την συναλλαγή και την προσωπική ματαιοδοξία».

«Οι νέοι άνθρωποι δεν μπορούνε να στήσουνε το μέλλον τους με 480 ευρώ»

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος βουλευτής, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι «πλήρως ανανεωμένο, με μια αξιόπιστη και συγχρόνως οραματική πρόταση, γιατί δε χρειάζεται απλά κάποιος μόνο και μόνο για να διαχειριστεί την συγκυρία. Θα πρέπει να έχεις την ικανότητα και υπερβατικά να λειτουργήσεις για να προχωρήσεις πέρα από αυτή. Γιατί η απλή διαχείριση σημαίνει ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει στα 480 ευρώ. Κανένας όμως λογικός άνθρωπος, κανένας προοδευτικός άνθρωπος, δε μπορεί να θεωρήσει και να πιστέψει ότι μπορεί να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση και αξιοπρεπή κοινωνία με 480 ευρώ. Κανένας δε μπορεί να πιστέψει ότι οι νέοι άνθρωποι μπορούνε να στήσουνε το μέλλον τους στηριζόμενοι πάνω στα 480 ευρώ».

Αναφερόμενος στο πως θα μπορέσει να ανυψωθεί ο κατώτατος μισθός, ο Α. Σαουλίδης εκτίμησε πως «η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχει τον τουρισμό, έχει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει αυτό το οποίο τώρα τελευταία αρχίζουμε σιγά σιγά να προσπαθούμε να αναπτύξουμε, τον ορυκτό μας πλούτο. Υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία πλην της δικής μου παράταξης και του πρώην υπουργού και του κυρίου Μανιάτη, δεν ασχολείται να τα αναδείξει ως συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετική με τον χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Α. Σαουλίδης, εκτίμησε πως «τον κύριο Τσίπρα μπορούμε πραγματικά να τον πιστεύουμε σε αυτό. Μπορεί μόνο σε αυτό, αλλά τον Σεπτέμβριο ή ότι θα ολοκληρώσει την θητεία του, νομίζω ότι σε αυτό το θέμα λέει την αλήθεια».

Loading