INTIME (Φωτ. Αρχείου)

Στουρνάρας: Βέβαιος ότι ο Πολάκης τον κατέγραφε

Βέβαιος ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατέγραφε τη συνομιλία τους, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας κατά την σημερινή του κατάθεση στον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

propoli

Να σημειωθεί ότι ο κεντρικός τραπεζίτης κλήθηκε σήμερα το πρωί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διαλευκάνει την έρευνα που έχει ξεκινήσει με αφορμή την καταγγελία του ίδιου ότι ο Π. Πολάκης κατέγραψε συνομιλία τους η οποία πραγματοποιήθηκε για το δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank.

Κατά την δίωρη κατάθεσή του, ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι:

*Ο υπουργός όταν του τηλεφώνησε του είπε: «Σε καταγράφω»

*Δεν του έδωσε ποτέ την συγκατάθεση του προκειμένου να καταγραφεί η συνομιλία.

*Κατά τη συνέντευξη του στην Δημόσια Τηλεόραση ο ίδιος είπε ότι μετέφερε τη συνομιλία αυτή σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

*Αν δεν την είχε καταγράψει δεν θα μπορούσε να θυμάται με τέτοια ακρίβεια τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκειά της.

*Ο Π. Πολάκης ανακάλεσε ότι προχώρησε στην καταγραφή της συνομιλίας μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η κίνηση αυτή αποτελεί αξιόποινη πράξη.

*Αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στον τριψήφιο νούμερο και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο όπου μπορεί κάποιος να έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη συνομιλία.

Από εδώ και πέρα ο εισαγγελέας θα μελετήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα, αν δηλαδή θα αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή.

Loading