Την πίστη του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός, όταν ο ίδιος θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, εξέφρασε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν ξεκίνησε επισήμως από την Αθήνα την εκστρατεία του ενόψει ευρωεκλογών, παρέχοντας στήριξη στον πρόεδρο της ΝΔ και εξαπολύοντας «βέλη» κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το να παρουσιάσει κανείς τις θέσεις του για την Ευρώπη εδώ στην Αθήνα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ δημιουργήθηκε η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε αρχικά, πριν επιτεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας:
«Οι απαντήσεις, οι γλυκές υποσχέσεις για το μέλλον. Αυτά έζησαν οι Έλληνες, όταν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα. Μην ψηφίζετε αυτούς που δεν μπορούν να προσφέρουν αυτά που σας είπαν κάποια στιγμή».
Κατόπιν, έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μού είπαν ότι θα με υποστηρίξουν. Για το μέλλον της Ευρώπης. Θα ηγηθούμε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μέλλον. Την επόμενη φορά που θα είμαι εδώ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».
Κυρ. Μητσοτάκης: «Φίλος της Ελλάδας ο Βέμπερ»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά του, τόνισε πως «ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας» και υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας «λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015».
Παράλληλα, ανέφερε πως «η Ευρώπη που θέλουμε είναι σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Ανταποκρίνεται στο όραμα των λαών της για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Μια Ευρώπη ασφαλή και ευημερούσα, που προσφέρει εργασία στους πολλούς και δεν αφήνει κανέναν στο περιθώριο».
Επίσης, σημείωσε πως η Ευρώπη έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις, όπως το Μεταναστευτικό, το Δημογραφικό και την 4η Τεχνολογική επανάσταση, στις οποίες θα πρέπει να απαντήσει με πειστικό τρόπο και με «σταθερή πυξίδα», αφήνοντας πίσω της τις «δυνάμεις του λαϊκισμού».