Βίτσας: «Η Ν.Δ. κρύβεται και αρνείται το ντιμπέιτ και την αντιπαράθεση»

Οι επικείμενες εθνικές εκλογές και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνέντευξης που παραχώρησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος σημείωσε πως βασικό ερώτημα των εκλογών είναι «ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και με ποιο σχέδιο», ενώ ανέφερε ότι ο πολίτης θα επιλέξει το καλύτερο σχέδιο και θα αναλάβει και την ευθύνη της επιλογής αυτής.

propoli

Μιλώντας στον ραδιοφωνικός σταθμό «Νews 24/7» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απέδωσε την ήττα στις ευρωεκλογές στη δυσαρέσκεια και την κόπωση του κόσμου και, κυρίως, της μεσαίας τάξης, καθώς -όπως είπε- δεν υπήρχε αρκετός χρόνος να αποτυπωθούν τα θετικά μέτρα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ένας ακόμη λόγος, σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, είναι ότι η κυβέρνηση δεν ήταν πιο αποφασιστική σε ορισμένα θέματα. «Ίσως θα έπρεπε να επιχειρήσουμε πιο τολμηρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Βίτσας μίλησε και για κάποια φαινόμενα εξουσιαστικών συμπεριφορών που -κατά τον ίδιο- σε άλλες περιόδους δεν θα δινόταν μεγάλη σημασία, αλλά -όπως είπε- το μιντιακό κατεστημένο πόνταρε σε αυτά, τα έκανε κυρίαρχα και αποπροσανατόλισε τη συζήτηση, αφήνοντας κηλίδες στο κυβερνητικό έργο.

«Ο κόσμος θέλει τον αριστερό πολιτικό να λειτουργεί με άλλον τρόπο σε σχέση με τον δεξιό πολιτικό. Θέλει να υπάρχει μία αθωότητα αλλά όχι αφέλεια, θέλει να είναι ένα με αυτόν και θέλει να ακούει τον κόσμο, να τον καταλαβαίνει», τόνισε ο κ. Βίτσας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «υπάρχουν νέα πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο που έχουν ορθό λόγο και εμπειρία και μπορούν να βοηθήσουν».

«Η ΝΔ κρύβεται»

Σχετικά με την απόφαση της Ν.Δ. να μην παραστεί στη συζήτηση και στην ψηφοφορία για τη μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Βίτσας σχολίασε ότι υπάρχει μια αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας ότι τα πάντα πρέπει να σταματήσουν μέχρι να γίνει, αν γίνει, κυβέρνηση, όπως είπε. «Το είδαμε στην επιλογή των δικαστικών, το είδαμε και στο αφορολόγητο», είπε.

Όσον αφορά τη συζήτηση για προεκλογικό ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε: «Η ΝΔ κρύβεται, αρνείται το ντιμπέιτ και την αντιπαράθεση των δύο πολιτικών σχεδίων».

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχει κοινή διάθεση συνεργασίας με το ΠΡΑΤΤΩ και με τους Οικολόγους Πράσινους, τονίζοντας ότι «και με τους δύο έχουμε πολλά περισσότερα κοινά».

 

Loading