Βίτσας: «Ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του»

Για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης πριν το Eurogroup αλλά και τα όσα συνάντησαν εκεί μίλησε ο Δημήτρης Βίτσας.

propoli

Ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε αρχικά: «Πήγαμε στο Eurogroup προετοιμασμένοι και ξέροντας ότι θα υπάρξει δυσαρέσκεια από κάποια χώρα για την απόφασή της να ανασταλεί η αύξηση ΦΠΑ σε πέντε νησιά. Ο Τσακαλώτος όμως είχε τη λύση στο τσεπάκι του. Πρέπει να πω όμως ότι δεν περιμέναμε το μπλόκο στην αποδέσμευση της δόσης από τη Γερμανία αλλά από τις χώρες του Βίσεγκραντ. Δεν ήταν καψόνι, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές».

Σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε «ότι η ελπίδα γίνεται πραγματικότητα όταν εργάζεσαι γι’ αυτή. Το θέμα είναι να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση τα δυο αυτά παιδιά να γυρίσουν πίσω καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει».

Τέλος και όσον αφορά το θέμα των συντάξεων ο κ. Βίτσας τόνισε πώς «η κυβέρνηση θα κάνει διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός είναι ένα επιχείρημα που πρέπει αξιοποιηθεί».

Loading