Βασίλης Λεβέντης: «Δε θα κατέβουν στις προσεχείς εκλογές οι ΑΝΕΛ»

Για το Σκοπιανό και τις αναταράξεις που προκάλεσε, τα σενάρια «αποστασίας» και τις αντιδράσεις του κόσμου, καθώς και τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης.

propoli

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων, ότι δε συμμερίζεται τις καταγγελίες της κυβέρνησης για προσπάθεια ανατροπής της, εξηγώντας στο Epsilon: «Δεν βλέπω τέτοια σενάρια. Αυτός που θέλει να ανατρέψει την κυβέρνηση είναι ο ελληνικός λαός. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντούν την οργή του λαού από το γεγονός ότι παραδώσαμε το όνομα της Μακεδονίας».

Το Σκοπιανό και η εξεταστική επιτροπή

Όσον αφορά το Σκοπιανό, επισήμανε πως «η τιμωρία θα έρθει για όλους όσοι υπέγραψαν την συμφωνία και θα είναι σκληρή για όλους. Μέχρι να έρθει η συμφωνία για επικύρωση στη Βουλή θα έχουν συντελεστεί κάποιες προδοσίες, όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η διαδικασίες συζήτησης για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το κόμμα του θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θα προσπαθήσει να ανατρέψει.

Δυσμενείς προβλέπεις για τους ΑΝΕΛ

Όσον αφορά τα μετεκλογικά σενάρια, ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε πως η Ένωση Κεντρώων «δε θα πάει με κανέναν», ενώ προέβλεψε πως το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «δεν θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές, άλλοι θα πάνε στη ΝΔ και άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αποστάτες» όσους δεν παρέδωσαν την έδρα τους στα κόμματα από τα οποία προέρχονται, σχολιάζοντας: «Εδώ πρόκειται περί κλεπταποδοχής. Υπάρχουν παραδείγματα που είναι προβληματικά, όπως οι περιπτώσεις Μεγαλοοικονόμου και Καρρά που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων και πήγαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Θα γνώριζε ο ελληνικός λαός κάποιον από τους δυο αν δεν είχαν εκλεγεί με το κόμμα μας και μάλιστα με λίστα, αν ήταν με σταυρό δεν θα είχαν πάρει ούτε μια ψήφο;».

Loading