Βασιλειάδης: «Η τροπολογία δεν ρυθμίζει τον αριθμό ομάδων»

Το γεγονός ότι «η σχετική τροπολογία ρυθμίζει την δομή πρωταθλημάτων και δεν ρυθμίζει τον αριθμό ομάδων» τόνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, ο Γ. Βασιλειάδη τόνισε: «δεν καταλαβαίνω γιατί υπήρχαν αμφιβολίες. Οι ίδιες οι ομάδες είχανε συνηθίσει σε διαφορετικούς πολιτικούς χειρισμούς. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα μετά από 10 χρόνια μνημονίου λαθών κλπ, νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουν αυτά. Να πάμε σε μια κανονικότητα, δηλαδή αυτά που λέμε πρέπει να τα κάνουμε.

Το θέμα είναι ότι με αυτήν την συζήτηση χάθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε σοβαρότερα ζητήματα και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ποδοσφαίρου, ότι τελικά ποτέ το ίδιο το ποδόσφαιρο δε βάζει την συζήτηση εκεί που πρέπει να τη βάλει. Στα θέματα που πρέπει να θέσει, στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης κλπ. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που ελπίζουμε να φτιάξει τα επόμενα χρόνια.  Έχουμε γαϊδουρινή υπομονή και θα το προσπαθήσουμε».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο δε σήκωνε τόσες πολλές επαγγελματικές ομάδες, και είχαμε ξεκάθαρο οικονομικό περιβάλλον. Από αυτά τα προβλήματα ξεκινάμε. Αφήστε το παραγοντικό, αφήστε την πολιτικοποίηση, να δούμε λίγο το γενικό πλαίσιο. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό και στο τέλος όλοι γνωρίζουν ότι είναι η σωστή κίνηση. Το αν χρειάζεται επιμέρους διορθωτικές κινήσεις μικρότερες είναι κάτι το οποίο μπορεί και να συμφωνώ αλλά είναι θέμα της Ομοσπονδίας. Σε κάθε περίπτωση όπως έχω ξαναπεί η τροπολογία ρυθμίζει δομή πρωταθλημάτων, δεν ρυθμίζει αριθμό ομάδων».

«Υπήρξε σκάνδαλο όσον αφορά την Novartis»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Γ. Βασιλειάδης δήλωσε πως «έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, μολονότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν ήταν και ο καλύτερο αρωγός της λογικής και σε αυτούς που λένε αυτές τις αστειότητες ότι η κυβέρνηση επηρεάζει τη Δικαιοσύνη, να αναπολήσουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, για την αρωγή της Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση αυτά είναι αστειότητες, ο κόσμος τα γνωρίζει. Δε μπορούμε να σεβόμαστε την Δικαιοσύνη α λα καρτ. Εγώ ως νομικός, λέω ότι σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη, περιμένουμε, είναι ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Χάθηκε μια ολόκληρη περιουσία του ελληνικού λαού. Και ένα μεγάλο μέρος της χρεωκοπίας που είχαμε ως χώρα, είναι εξαιτίας του πάρτι στον χώρο του φαρμάκου. Και δεν μπορούμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και να λέμε ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Loading