INTIME

Βενιζέλος για Γεννηματά: «Έχει άγχος για αυτοδύναμη ΝΔ»

Για όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο ΚΙΝΑΛ με τη διένεξη ανάμεσα στην επικεφαλής του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά και τον ίδιο, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

propoli

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι και ανεπανόρθωτη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και σχετικά με το τι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «αφού κάναμε μια χλιαρή συζήτηση για τα εκλογικά αποτελέσματα, μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι εγώ θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

Συμπλήρωσε δε, ότι «με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας», ενώ αναφερόμενος στο Κίνημα που μετείχε μέχρι πρότινος είπε πως «Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του. Άλλωστε σε ότι με αφορά δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια. Το φαντάζεστε για τον Ευ. Αβέρωφ, τον Μ. Έβερτ ή τον Χ. Φλωράκη;».

Σ’ ότι αφορά τον Γ. Καμίνη υπογράμμισε πως «είναι συμπαθέστατος, αλλά δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Όλα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά. Αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή, αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής.

Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης του Δικαίου;»

Επίσης σε ερώτηση για το αν συμβολίζει την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «δεν συμβολίζει η ίδια η κ. Γεννηματά την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας υπό τον Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά; Ή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης με τον Γ. Καρατζαφέρη;».

Για να συμπληρώσει πως «εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή. Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο. Το άγχος της να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ καταστρέφει την Δημοκρατική Παράταξη».

«Η ΝΔ δεν υπάρχει για μένα»

Αν και αρχικά εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, εν’ τούτοις ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να…μεταπηδήσει στην Πειραιώς.

«Αυτό με τη ΝΔ φαντάζεστε πόσο κωμικό είναι; Η ΝΔ με σέβεται για τον ιστορικό μου ρόλο. Σε επίπεδο ηγεσίας, προφανώς η ΝΔ με σέβεται και όχι το κόμμα μου. Η ΝΔ δεν υπάρχει ωστόσο για μένα. Εγώ ανήκω στην δημοκρατική παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ για τα σενάρια περί Ευρωπαίου Επιτρόπου ή Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε πως «είναι δυνατόν να μπω σε μια τέτοια συζήτηση; Για να βάλετε σε ανησυχίες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Αφήστε τον ήσυχο να πάρει τη σωστή απόφαση για τα Προεδρικά Διατάγματα για την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Τέλος κατηγορηματικός ήταν και αναφορικά με την ίδρυση νέου κόμματος: «Όχι βέβαια, δεν πρόκειται να κάνω καμιά κίνηση εναντίον της παράταξής μου».

Loading