INTIME

Βενιζέλος: «Η αναφορά Αγγελή πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος»

Την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για τη Novartis επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ανάρτησή του στα social media.

propoli

«Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Βενιζέλος:

«Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση –  αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου.

Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή  του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων  από τις ποινικές/  δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

Loading