«Σε θετική κατεύθυνση οι εξαγγελίες για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σε σημερινή δήλωσή του επισημαίνει ότι σε θετική κατεύθυνση κινούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων τόσο για την κύρια σύνταξη όσο και για την επικουρική και το εφάπαξ.

propoli

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός σημειώνει ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού «αποτελούν δικαίωση τόσο των διεκδικητικών όσο και δικαστικών αγώνων του δικηγορικού σώματος» και προσθέτει ότι «αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών».

Επίσης, υπενθυμίζει ο κ. Βερβεσός ότι «στο επόμενο διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί αιτήσεως ακυρώσεώς μας για την αντισυνταγματικότητα του ν. 4387/2016».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σημειώνει ότι θεωρεί την εξαγγελία του πρωθυπουργού «ως το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο κλάδος μας» και προσθέτει:

«Ο ισχύων ασφαλιστικός νόμος, αναμφίβολα, επιβάρυνε δυσβάστακτα τον ελεύθερο επαγγελματία δικηγόρο και, σε συνδυασμό με τις φορολογικές ρυθμίσεις, οδήγησε, επί της ουσίας, σε δήμευση του εισοδήματός του. Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί αναγκαιότητα για την επαγγελματική μας επιβίωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading