Βλέπουν ακόμα και 160 να ψηφίζουν τις Πρέσπες!

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Ο Νίκος Βούτσης δεν είναι “Νοστράδαμος”, αλλά πολλοί πλέον στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν τον πρόεδρο της Βουλής ως προφήτη!

propoli

Κι αυτό γιατί είχε εκτιμήσει πρώτος, από την πρώτη στιγμή που αναθερμάνθηκε η συζήτηση για συμφωνία με την ΠΓΔΜ, πως το Μακεδονικό θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Με το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ στο όριο της διάλυσης και με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να συναποτελούν τους νέους πόλους του δικομματισμού αυτό επιβεβαιώνεται, αφού μόνο Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ μένουν ανεπηρέαστοι από τις μεταγραφές στελεχών των τελευταίων εβδομάδων.

Ακόμα, άλλωστε, και πολιτικοί αντίπαλοι του Αλέξη Τσίπρα παραδέχονται ότι ο πρωθυπουργός έχει κινηθεί, τουλάχιστον στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως στρατηγικός παίκτης ιδιαίτερων ικανοτήτων παίρνοντας ένα ρίσκο το οποίο φαίνεται πως του βγαίνει.

Το Μαξίμου οδεύει προς την ψηφοφορία της Πέμπτης για τις Πρέσπες δίχως άγχος, αφού όπως όλα δείχνουν θα κυρωθούν με πάνω από 151 ψήφους.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, δεν αποκλείουν ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν θετική ψήφο να πλησιάσει ακόμα και τους 160 χάρη στη δυναμική που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες και παρά τα όσα συνέβησαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι ο διεθνής παράγοντας, όπως πληροφορούμαστε, δεν επιθυμούσε την κύρωση με σχετική πλειοψηφία των παρόντων γιατί αναγνώριζε ότι κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε την πολιτική ισχύ της Συμφωνίας.

“Μητσοτάκης πίσω από Αμυρά”

Την ίδια ώρα, στο Μαξίμου αποδίδουν την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι σε σχετική του παρακίνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου ο πρόεδρος της ΝΔ να “εκδικηθεί” τον Σταύρο Θεοδωράκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την άλλη, σημειώνουν με νόημα πως ναι μεν δεν έχουν κάνει και ούτε πρόκειται να κάνουν υπόγειες συναλλαγές με βουλευτές άλλων κομμάτων, ωστόσο σημειώνουν με νόημα πως επαφές με βουλευτές που είναι ήδη ανεξάρτητοι, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, δεν είναι ανήθικες.

 

 

Loading