Το αεροσκάφος Falcon

«Βλακώδες ότι το αεροσκάφος μετέφερε χρυσό»

Βλακώδη χαρακτήρισε τα όσα λέγονται  και γράφονται περί μεταφοράς χρυσού από το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Βενιζέλος» το προηγούμενο Σάββατο και μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

propoli

Οπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο λόγος της προσγείωσης του αεροσκάφους επί ελληνικού εδάφους ήταν καθαρά τεχνικός.

«Ολα αυτά τα περί χρυσού είναι ένα παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. Είναι επικίνδυνο στο πλαίσιο του ότι αποτελεί μέρος της επίθεσης που γίνεται ενάντια στη χώρα μου. Παρ’ όλα αυτά είναι αρκετά βλακώδες να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα.

Πράγματι, το Σάββατο ήταν εδώ, στο αεροδρόμιο, ο υπουργός Εξωτερικών μας. Έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε».

Loading