INTIME

Βοήθημα 2.000 ευρώ στους πληγέντες φοιτητές

Την άμεση καταβολή βοηθήματος ύψους 2.000 ευρώ στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, μία μέρα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στις εστίες του ιδρύματος.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε ότι το βοήθημα θα δοθεί στους φοιτητές που διέμεναν στην Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ άμεσα θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης έκανε λόγο και για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.

«Ήρθα σήμερα και ολοκληρώσαμε τη συζήτηση με τις πανεπιστημιακές αρχές αλλά και με τους φοιτητές για μια σειρά ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν άμεσα. Τις αποφάσεις μας θα τις ανακοινώσω το απόγευμα μετά και από την ολοκλήρωση των συναντήσεων με το δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και τους υπόλοιπους φορείς. Αυτό όμως που επισημαίνω είναι ότι όλα θα επιλυθούν και άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να μην ικανοποιηθούν και οι ανάγκες τους από τη βοήθεια που δώσουμε. Υπάρχει πάντα και ένα θέμα γραφειοκρατίας και δεν θέλουμε την γραφειοκρατία να μπει εμπόδιο στο να μπορέσουν να λύσουν άμεσα τα προβλήματά τους οι φοιτητές μας με την ουσιαστική βοήθεια μας. Το σίγουρο είναι ότι θα λάβουμε άμεσα 2.000 ευρώ για να εξοπλιστούν εκ νέου για τις πρώτες τους ανάγκες»

Loading