INTIME

«Βολές» του Π. Λαφαζάνη κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

«Πυρά» κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών για την κριτική που του είχε ασκηθεί για τα πεπραγμένα του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας, το οποίο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πιο θεμελιώδη δέσμευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργήσει τα μνημόνια και όχι να σπεύσει, μόλις ανέλαβε, να τα προσυπογράψει, να τα ανανεώσει και να τα επεκτείνει». Μάλιστα, κατηγόρησε τον επικεφαλής της ΜέΡΑ25 ότι «υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης «συνθηκολογώντας με την τρόικα υπέγραψε τέλη Φεβρουαρίου την επέκταση της δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Σαμαρά, το οποίο ως ΣΥΡΙΖΑ τότε καταγγέλλαμε και την υπέγραψε με όλους τους αποικιακούς μνημονιακούς όρους που την συνόδευαν, τα σκληρά προαπαιτούμενα που ακολουθούσαν την εκκρεμούσα αξιολόγηση και την επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup που σφράγιζε την συνθηκολόγηση του».

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, σε εκείνη την φάση, είχε καταγγείλει τον Γ. Βαρουφάκη και τον Αλ. Τσίπρα καθώς και τις μετέπειτα ενέργειές τους, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης, οδήγησαν τη χώρα στο «καταστροφικό τρίτο μνημόνιο».

«Επιζήμιο δίδυμο Τσίπρας – Βαρουφάκης»

Συνεχίζοντας την έντονη κριτική του, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως «τα μνημόνια δεν τεμαχίζονται σε καλά τμήματα και κακά τμήματά τους. Το τοξικό τμήμα του μνημονίου δεν ήταν απλώς το 30% και το υπόλοιπο ήταν καλό», ενώ χαρακτήρισε «επιζήμιο δίδυμο» τους Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη για τις συμφωνίες που ακολούθησαν.

Τέλος, όσον αφορά το διακύβευμα των εθνικών εκλογών, υποστήριξε πως «μπροστά στις κάλπες το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης μαζί με τις παραφυάδες του συστήματος νεοαποικιοποίησης της χώρας», αλλά «το ζητούμενο στις εκλογές είναι να καταδικασθούν οι πολιτικές μνημονιακής και δήθεν “μεταμνημονιακής” υποδούλωσης και λιτότητας, μαζί με όλες τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως προσήμου, που δεν προτείνουν τις απαιτούμενες ριζοσπαστικές ανατροπές για να απαλλαγούμε από τη θηλιά της εκμετάλλευσης και της διάλυσης της χώρας».

Loading