Βούτσης: Έκαναν ότι μπορούσαν αλλά δεν ήταν αρκετό

«Όλοι έκαναν ό,τι μπορούσαν, πλην, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό μέσα στις συγκεκριμένες πολύ ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες εκείνης της ημέρας» τονίζει στην Real ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

propoli

Εκτιμά ότι η έρευνα θα επισημάνει λάθη και ευθύνες στην όλη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Αναφέρει ότι δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κανέναν το γενονός ότι η διαρκής λιτότητα έχουν επιπτώσεις σε όλες τις υποδομές.

«Αυτές οι, έστω ασύμμετρες, πυρκαγιές, οι πλημμύρες και άλλα φαινόμενα που έχουν ενσκήψει σε πολλές χώρες λόγω των σημαντικών αρνητικών κλιματικών μεταβολών στον πλανήτη, πρέπει και μπορούν να αντιμετωπιστούν έτσι ώστε να μείνει σταθερό το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών με την ταυτόχρονη ριζική αλλαγή όλων των τομέων της ζωής με τη φύση» υποστηρίζει ο κ. Βούτσης.

Και προσθέτει: «αυτού του τύπου οι «ασύμμετρες καταστροφές» δεν είναι κισμέτ, δεν είναι νομοτέλεια, δεν μπορεί να είναι εκτός ελέγχου και δυνατότητας πρόληψης και αντιμετώπισης. Αυτό το μήνυμα σταθερότητας και μετρημένης αισιοδοξίας για την ασφάλεια των πολιτών σε όλη τη χώρα νομίζω ότι εξέπεμπε τόσο η ανάληψη της κεντρικής πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό, όσο και οι δέσμες όλων των αποφάσεων και των μέτρων που ελήφθησαν και θα εφαρμοστούν άμεσα».

Για το αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του παλιού κομματικού συστήματος ο κ Βούτσης απαντά: «κανείς δεν παραγνωρίζει την ευθύνη την οποία έχουμε, γιατί δεν υπήρξαμε πιο τολμηροί στην υλοποίηση πολιτικών όπως οι μαζικές κατεδαφίσεις. Αποτελεί, βεβαίως, μεγάλη υποκρισία να μας επιρρίπτουν ευθύνες για δήθεν «ίδιες πολιτικές» η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα που κυβέρνησαν για δεκαετίες τον τόπο, που θέριεψαν με τις πολιτικές τους τα φαινόμενα των πολλαπλών αυθαιρεσιών και που είχαν στήσει ένα πάρτι εκτενούς πελατειακού συστήματος πάνω στην ασυλία που τους παρείχαν».

«Όλοι κρινόμαστε»

Για την έξοδο από τα μνημόνια μετά από την εθνική τραγωδία, τονίζει ότι αυτή κάνει πιο επιτακτική και πιο συνειδητή την προσπάθεια και την ανάγκη για την ανασύσταση του κοινωνικού ιστού μέσα στις μεταμνημονιακές συνθήκες για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη με πρόσημο κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αναφέρει ότι η επούλωση ενός μεγάλου τραύματος δεν γίνεται με τη στιγμιαία και στείρα ανάληψη ευθυνών, αλλά με την πραγματική ανάληψη της ευθύνης για την άμεση και μακροπρόθεσμη επούλωση τραυμάτων και θεραπεία των αιτίων που τα δημιούργησαν.

«Όλοι κρινόμαστε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι δυνατόν να γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα από αυτά που ζητούσε η αντιπολίτευση προ μηνών. Οταν γίνουν εκλογές, μετά από δεκατέσσερις μήνες, ο λαός θα αποτιμήσει τη συμπεριφορά όλων μας» καταλήγει ο Πρόεδρος της Βουλής.

Loading