Βούτσης: Αισθάνομαι δικαιωμένος για την απόφαση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δικαιωμένος για το ότι είναι ο πρόεδρος της Βουλής που πήρε την ιστορική απόφαση να κλείσει μια εκκρεμότητα και να ανοίξει μια νέα εποχή γειτονίας, δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία.

propoli

Εκτιμά δε, ότι η στάση που κράτησε στο θέμα η κυβέρνηση θα εξελιχθεί σε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Ν. Βούτσης δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχος» για την πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη, όπως όμως και για το «πολύ επικίνδυνο» φαινόμενο της συνάντησης Ακροδεξιάς και νεοφιλελευθερισμού, στον αντίποδα της οποίας τοποθετεί την ώσμωση μεταξύ ριζοσπαστικής Αριστεράς, Σοσιαλδημοκρατίας και Οικολογίας.

Εστιάζοντας όμως στην ελληνική πραγματικότητα ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ότι «στις προσεχείς ευρωεκλογές αλλά και στις βουλευτικές εκλογές το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, θα αναμετρηθούν επί της ουσίας δύο κεντρικές απόψεις για τον τύπο της ανάπτυξης, για τον τύπο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, για τον τύπο των κοινωνικών αντιλήψεων στα μεγάλα θέματα της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης».

Υπογραμμίζοντας την «εύλογη προσμονή πολύ μεγάλου μέρους του κόσμου (και όχι στενά του αριστερού ακροατηρίου), της κοινωνίας θα έλεγε κανείς, που θέλει όλο και περισσότερο, όλο και πιο σταθερά βήματα στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας. Βήματα που έχουν δρομολογηθεί και αυτό εν τέλει θα αποδώσει μια θετική εκλογική συμπεριφορά σε σχέση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Loading