Βρούτσης: «Όλο και πιο επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Την εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει στην υπονόμευση και το ξήλωμα όλου του αξιακού συστήματος, σε όλα τα επίπεδα» διατύπωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Politik- Μιλάμε Πολιτικά» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις φήμες περί απαγόρευσης του τραγουδιού «Μακεδονία ξακουστή» στις παρελάσεις ανά τη χώρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε το γεγονός «παράλογο. Διότι το “Μακεδονία Ξακουστή” ούτε έπρεπε να απαγορευτεί, ούτε έπρεπε να μπει η κυβέρνηση σε μια διαδικασία διαρροών ότι όσοι το τραγουδάνε είναι ακροδεξιοί και να τα βάζει και με το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, με το συναίσθημά τους δηλαδή. Είναι από τα πρωτοφανή και το οποίο προσβάλλει όλους μας ως Έλληνες. Είναι μια πρακτική από την κυβέρνηση που μεθοδεύεται και που σκοπεύει στην υπονόμευση και το ξήλωμα όλου του αξιακού συστήματος, σε όλα τα επίπεδα, από την θρησκεία, την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό, μέχρι τα εθνικά μας σύμβολα, τη Παιδεία και τις εθνικές επετείους».

«Οι κλαδικές συμβάσεις δεν σταμάτησαν ποτέ»

Από την άλλη πλευρά, σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ως προς την ιδιότητά του και ως τομεάρχης Εργασίας, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «οι κλαδικές συμβάσεις δεν σταμάτησαν ποτέ, ακόμα και την περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι κλαδικές των τραπεζών πάντα γινόντουσαν, ανεμπόδιστα και λειτουργούσαν. Όταν υπήρχε συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, δεν μπορούσε να μπει κανένας εμπόδιο ανάμεσά τους.  Ακόμα και ο νόμος 1876/1990 περί συλλογικής απόφασης για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδότη και εργοδοτών, το οποίο επιχαίρει η κυβέρνηση ότι επαναφέρει κλαδικές, ουσιαστικά είναι μια κοροϊδία διότι αυτό από μόνο του επανερχόταν την στιγμή που βγαίναμε εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων».

Ακόμα όμως πρόσθεσε ότι ως ΝΔ «η κριτική που ασκούμε είναι οι χαμηλοί μισθοί, οι ευέλικτες μορφές εργασίες, οι οποίες έγιναν κυρίαρχες μετά την 01/01/15. Ακόμα όμως και η αποκλιμάκωση της ανεργίας, γίνεται με έναν τρόπο πολύ αργό».

«Η κυβέρνηση πλησιάζοντας προς τις εκλογές γίνεται πολύ επικίνδυνη»

Ερωτηθείς σε σχέση με την μη έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ από το EWG, ο Γ. Βρούτσης χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ αρνητικό. Η χώρα μας, όχι τώρα, όλα αυτά έπρεπε να τα έχει τελειώσει πολύ νωρίτερα. Όλα αυτά αποτελούν ανοιχτές πληγές για την ελληνική οικονομία, την προσέλκυση επενδύσεων και την επιχειρηματικότητα. Αυτά θυμίζω ότι δεν είναι αυτοσκοπός για την Νέα Δημοκρατία. Είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του εργαζόμενου. Αν δεν υπάρξουν επενδύσεις και επιχειρηματικότητα υγιής, αν δεν δημιουργήσουμε νέες επιχειρήσεις, δεν θα υπάρξουν θέσεις εργασίας, δεν θα υπάρξουν αξιοπρεπείς συντάξεις.

Αυτό το οποίο είναι ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση, πλησιάζοντας προς τις εκλογές γίνεται πολύ επικίνδυνη, διότι επανέρχεται στην παλιά λογική την παλαιοκομματική, την αναχρονιστική, της παροχολογίας, ρισκάρει τα πάντα στην οικονομία, ναρκοθετεί στην οικονομία σε όλα επίπεδα, έτσι ώστε να πάει στις εκλογές μοιράζοντας πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν, υποσχόμενοι πράγματα τα οποία δεν μπορούν να υλοποιηθούν και ρίχνοντας τον λογαριασμό στην επόμενη κυβέρνηση.

Το 1 δισ. το έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Θα έπρεπε να έχει κλείσει τις υποχρεώσεις της και να έχει προχωρήσει».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά το θέμα των 120 δόσεων, σημείωσε ότι «κλείνουμε έξι μήνες προαναγγελίας ρύθμισης που ιστορικά δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κυβέρνηση ή υπουργός να προαναγγέλλει για τόσο χρονικό διάστημα τις ρυθμίσεις οι οποίες έρχονται, γιατί αυτές γίνονται ανακοινώνονται και υλοποιούνται άμεσα. Μέσα σε ένα μήνα το πολύ, λίγες μέρες. Γιατί αλλιώς κατεβάζουν όλοι τα μολύβια και δεν πληρώνει κανείς. Γιατί  πράγματι σήμερα δεν πληρώνει κανείς».

«Αυτό που έγινε με την κυρία Λοΐζου είναι αποκρουστικό»

Τέλος, όσον αφορά τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν το ευρωψηφοδέλτιο, ο Γ. Βρούτσης τόνισε πως «αυτό που έγινε με την κυρία Λοΐζου, είναι κάτι αποκρουστικό. Είναι κάτι το οποίο προσβάλλει πάλι όλους μας, με την έννοια ότι καλείται ένας άνθρωπος να υπηρετήσει τα κοινά σε ένα ύψιστο πλαίσιο πολιτικής αναφοράς όπως είναι το ευρωψηφοδέλτιο, σε μια πολύ σημαντική θέση. Έστω και υποψήφιας, μπορεί να εκλεγεί, μπορεί να μην εκλεγεί, όταν έχει διαπράξει κακουργηματικές πράξεις μέσα από την κατάχρηση δημοσίου χρήματος, όλο αυτό προσβάλλει και αποτυπώθηκε στην ελληνική κοινωνία. Η κυρία Λοΐζου, εισέπραττε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της για πεντέμισι χρόνια, αν δεν κάνω λάθος».

Loading