“Βόμβες” Ραγκούση για Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόρα Μπακογιάννη

Με γραπτή του τοποθέτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και της  βουλευτή, Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή τις κατά καιρούς δηλώσεις τους για τα πτυχία σπουδών.

propoli

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός έγραψε στο Facebook:

«Δεν έχει προηγούμενο αυτή η κατάσταση με τα αδέλφια Μητσοτάκη»

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης ήταν καθηγητές πανεπιστήμιου. Συμπτωματικά, κατά την διάρκεια της ηγεσίας τους είχαν απέναντί τους «απλούς» δικηγόρους. Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ευάγγελο Αβέρωφ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Έβερτ (οικονομολόγος), Κώστα Καραμανλή.

Παρ’ όλα αυτά ποτέ μα ποτέ δεν απευθύνθηκαν με έπαρση στους πολιτικούς τους αντιπάλους, επικαλούμενοι την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα. Ποτέ μα ποτέ δεν επιχείρησαν να τους προσβάλλουν λέγοντας κάτι του τύπου: «εσύ είσαι ένας απλός δικηγόρος, ενώ εγώ σπούδασα στην Αμερική ή είμαι καθηγητής πανεπιστημίου κλπ». Οι θέσεις τους ήταν πάντα πολιτικές.

Υπό αυτήν την έννοια, δεν έχει προηγούμενο αυτή η κατάσταση με τα αδέλφια Μητσοτάκη.

Τη  μια ο ένας κομπορρημονώντας λέει : «εγώ σπούδασα στην Αμερική, ενώ εσύ στο Πολυτεχνείο (απευθυνόμενος στον Τσίπρα)» και η άλλη την ώρα που πρέπει η χώρα σοβαρά κι υπεύθυνα να συζητήσει τη συμφωνία με τη FYROM ανοίγει θέμα για το πτυχίο του Κοτζιά. Αναμφίβολα πρόκειται για μια εντελώς αποκρουστική κατάσταση.

Στο σχολείο μου στο Χολαργό πάντως, κάτι τέτοιους τύπους και χαρακτήρες, όχι μόνο δεν τους κάναμε παρέα, αλλά τους θεωρούσαμε πολύ κομπλεξικούς και ανόητους (βέβαια για να είμαι ειλικρινής…κάπως αλλιώς τους αποκαλούσαμε!)».

Loading