Γαβρόγλου: «Σκοταδιστικές οι ενέργειες» των Θεολόγων

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Κώστας Γαβρόγλου στις προτροπές της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) στους εκπαιδευτικούς να μη διδάσκουν τα Θρησκευτικά με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών.

propoli

«Στη δημοκρατία μας υπάρχουν κανόνες και νόμοι. Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων. Στον ευαίσθητο χώρο την εκπαίδευσης πολύ περισσότερο δεν δικαιολογούνται αυθαιρεσίες και παρανομίες σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή σε βάρος των μαθητών. Η εκπαίδευση είναι ευθύνη της Πολιτείας και αυτή καθορίζει όλα όσα αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας.

Για «απαράδεκτες προτροπές» μιλά ο κ. Γαβρόγλου

«Τέτοιες ενέργειες αποτελούν αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και παράνομες προτροπές και δεν έχουν καμία απολύτως πιθανότητα να τύχουν αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως έχουν αποδείξει, θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους, αρνούμενοι και αυτή τη φορά να ακολουθήσουν τις απαράδεκτες προτροπές να παρανομήσουν», πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι το υπουργείο Παιδείας χαρακτήρισε «καταφανώς παράνομη» την αποστολή από την ΠΕΘ εγγράφων με την προτροπή να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με το νόμιμο πρόγραμμα σπουδών και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή «επισείει πειθαρχικές ευθύνες».

Παράλληλα, με έγγραφό του που εστάλη την Τετάρτη (3/10), ο γγ του υπουργείου, Ηλίας Γεωργαντάς, ζητά από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές να διασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του προβλεπόμενου αναλυτικού προγράμματος, καθώς και να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για τη μη τήρησή του σε μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Loading