«Γαλάζιο» φλερτ με Δ. Καμμένο και Γιώργο Αμυρά

Του Χρήστου Τσαλικίδη

propoli

Από τη στιγμή που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Δημήτρης Καμμένος υπερψήφισε την πρόταση μομφής που είχε υποβάλλει η ΝΔ και τέθηκε εκτός ΑΝΕΛ, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολιτικό «σκάκι» το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει αναδιατάξεις στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Το «γαλάζιο» φλερτ για παράδειγμα με τους Δημήτρη Καμμένο, Γιώργο Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανό δεν είναι καινούργιο. Κρατά αρκετούς μήνες και πλέον οι συνθήκες δείχνουν πιο ώριμες από ποτέ για να εξελιχθεί σε «σχέση». Όχι, όμως, με τις ίδιες συνθήκες για τον κάθε ένα από τρεις.

Ο Δημήτρης Καμμένος για παράδειγμα μπορεί να δηλώνει ότι δεν σκέφτεται προς το παρόν «κανένα άνοιγμα πόρτας σε άλλο κόμμα», ωστόσο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την πολιτική. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει κλείσει το μάτι προς την Πειραιώς και δεν αποκλείεται να το πράξει για ακόμη μια φορά, με τη διαφορά ότι στη δική του περίπτωση θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός μέχρι να πέσει η… σκόνη των τελευταίων ημερών και η μεταγραφή του να γίνει σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Την ίδια τακτική άλλωστε ακολούθησε η ΝΔ πριν μερικά χρόνια όταν υποδέχθηκε τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Και ας δηλώνει ο Στέλιος Πέτσας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για μεταγραφή στη ΝΔ του Δημήτρη Καμμένου».

Τα πράγματα είναι πιο απλά για τον Γιώργο Αμυρά. Όσα τον χωρίζουν από το Ποτάμι είναι περισσότερα από εκείνα που τον ενώνουν με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Η στάση που κράτησε ο τελευταίος στο Σκοπιανό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και στην περίπτωσή του όλα είναι ανοικτά. Άλλωστε ούτε το δικό του «φλερτ» με την Πειραιώς είναι καινούργιο, δεδομένου ότι πριν από μερικούς μήνες είχε διερευνητικές επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε εκείνες τις συναντήσεις του διαμηνύθηκε πως εάν θέλει να ενταχθεί στην Κ.Ο. της ΝΔ οι πόρτες είναι ανοικτές, αρκεί να κινήσει ο ίδιος τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη μάχη του σταυρού και ο Μεϊμαράκης

Πέρα από τις συζητήσεις με τους δυο παραπάνω, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Πειραιώς ασχολούνται και με τους λεγόμενους «παλιούς» βουλευτές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να κάνει τόπο στα νιάτα, προκειμένου να βάλει «νέο αίμα» στα ψηφοδέλτια του κόμματος ώστε να τους δώσει την απαιτούμενη ώθηση και αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι παλαιοί κοινοβουλευτικοί θα πρέπει να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κόμμα με την εμπειρία τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος θα δώσει εκ νέου τη μάχη του σταυρού στη Β΄ Αθήνας.

Loading