Γεροβασίλη: «Η χώρα αναπνέει πάλι μόνη της»

«Για πρώτη φορά η χώρα έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που διασφαλίζει ότι η κοινωνία και η οικονομία δεν θα επιστρέψει στο παρελθόν της χρεοκοπίας», τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

propoli

Η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Έθνος» αναφέρεται στην  έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, λέγοντας ότι «σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα αναπνέει πάλι μόνη της».

Δηλώνει ότι «η μεταρρύθμιση του κράτους θα ολοκληρωθεί όπως και η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης». Για τις αντιδράσεις της ΝΔ στις αξιολογήσεις για τους γενικούς γραμματείς απαντά ότι «η ΝΔ και ο πρόεδρος της κάνουν απλώς τα πάντα για να επιστρέψει το κράτος στο παρελθόν . Δεν θα τα καταφέρουν».

Σχολιάζοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «κομματικοποιείται το κράτος από τον ΣΥΡΙΖΑ» η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για «τα γνωστά “μούσια” του κ Μητσοτάκη».

«Τις παραμονές των εκλογών του 2015 άλλαξε σε μια νύχτα τους διευθυντές όλων των υπουργείων και τοποθέτησε δικούς του, με ανάθεση ενόψει της επερχόμενης συντριβής της τότε κυβέρνησης της ΝΔ», τους οποίους «εμείς εμπιστευτήκαμε και δεν τους αλλάξαμε όπως θα μπορούσαμε» ανέφερε.

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι «η ΝΔ θεωρεί το οκτάωρο ξεπερασμένο» η κ. Γεροβασίλη κατηγορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «αποδεικνύει το πολιτικό της πρότυπο στην Ευρώπη, την αυστριακή κυβέρνηση που πρόσφατα ψήφισε το 12ωρο».

Σχετικά με το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων εκτιμά ότι «υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης».

Περιθώρια για μη εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας άφησε σε συνέντευξη του και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Loading