Γεωργαντάς: «Η έκθεση φωτογραφίας των Τομεακών Γραμματέων ξεκίνησε»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Γεωργαντάς τη διαδικασία για την επιλογή Τομεακών Γραμματέων από την κυβέρνηση.

propoli

Ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «φωτογραφική προκήρυξη» και άσκησε έντονη κριτική τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Γ. Γεωργαντάς:

«Η περίφημη αποκομματικοποιημένη διαδικασία της Κυβέρνησης για την επιλογή των Τομεακών Γραμματέων έκρυβε μια μόνο έκπληξη. Όχι φυσικά ως προς το όνομα του Τομεακού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Κλάπα, που ήταν γνωστό πως θα επιλεγεί με βάση τη φωτογραφική προκήρυξη που προφανώς ο ίδιος μαζί με τον Υπουργό του είχαν συντάξει.

Η μικρή αλλά τελικώς αναμενόμενη έκπληξη είναι το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός κ. Βίτσας δεν άφησαν ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Στις 18 Φεβρουαρίου 2019 αποδέχτηκαν την παραίτηση του κ. Κλάπα από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και την ίδια ημέρα ο Υπουργός τον τοποθέτησε ως Τομεακό Γραμματέα με το ίδιο ΦΕΚ. Η ταχύτητα της Κυβέρνησης όταν πρόκειται για τα κομματικά της παιδιά είναι απίστευτη.

Είμαστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες η έκθεση φωτογραφίας θα συνεχιστεί επαληθεύοντας όλα όσα καταγγείλαμε. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όμως όλοι, είναι ότι ουδείς νομιμοποιείται να εμπαίζει τους πολίτες. Είναι μονόδρομος για την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η ακύρωση αυτής της διαδικασίας».

Loading