Γεωργιάδης: «Δουλειά των μαθητών δεν είναι να κάνουν κατάληψη»
INTIME

Γεωργιάδης: «Δουλειά των μαθητών δεν είναι να κάνουν κατάληψη»

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως ξεκάθαρη και δεν έχει καμιά σχέση με τη συνήθη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι είμαστε κατά των καταλήψεων εν γένει» τονίζει Άδωνις Γεωργιάδης για τις καταλήψεις σε σχολεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί φασιστικές τις καταλήψεις που είναι εναντίον του και δημοκρατικές και προοδευτικές και αποδεκτές τις καταλήψεις που είναι υπέρ του. Εμείς δεν κάνουμε αυτή τη διάκριση. Λέμε ότι δουλειά των μαθητών δεν είναι να κάνουν κατάληψη», πρόσθεσε το στέλεχος της ΝΔ.

«Δεν συμφωνούμε με την έννοια της καταλήψεως στα σχολεία»

Μιλώντας στον Τύπο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και απαντώντας στην κριτική που ασκεί η κυβέρνηση στην αξιωματική αντιπολίτευση για το θέμα των καταλήψεων, είπε πως «δεν συμφωνούμε με την έννοια της καταλήψεως στα σχολεία. Από εκεί και πέρα, όταν βλέπεις μαθητές με την ελληνική σημαία, την οποία σηκώνουν με υπερηφάνεια και τραγουδούν τον εθνικό ύμνο είναι πηγή υπερηφάνειας για κάθε γονέα και για μένα και για κάθε πατριώτη Έλληνα».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε κολοσσιαίο σφάλμα τα υπερπλεονάσματα, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί την πολιτική Τσάβες, δηλαδή μικρή ανάπτυξη, φτώχεια, μιζέρια και επιδόματα. «Αυτή είναι η πολιτική του Τσίπρα, του Μαδούρο, του Τσάβες, του Κάστρο» τόνισε.

Το υπερπλεόνασμα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «είναι υγιές όταν συνδυάζεται με χαμηλούς φόρους και υψηλή ανάπτυξη, καθώς τότε είναι υπερπλεόνασμα πλούτου», ενώ «όταν συνδυάζεται με χαμηλή ανάπτυξη και υψηλούς φόρους δεν είναι υπερπλεόνασμα πλούτου είναι υπερπλεόνασμα μιζέριας».

Για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Αναφορικά με τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας μίλησε για «απόλυτη γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο ιδεολογίας», ενώ για τη συνταγματική αναθεώρηση σε σχέση με το άρθρο 16 σημείωσε πως είναι απολύτως αδύνατο να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνουν στην Ελλάδα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επισημαίνοντας πως «οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί και δεν καταλαβαίνουν το συμφέρον του τόπου».

Loading