INTIME

Σε απολογία για ξέπλυμα χρήματος ο Γ. Παπαντωνίου

Σε απολογία καλείται ο πρώην υπουργός Άμυνας επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς ελέγχεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, η οποία μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου, διενεργούν την έρευνα για το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών με… πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό, του έστειλαν ήδη κλήση προς απολογία για τις 25 Ιουλίου.

Το βασικό αδίκημα που ερευνούν οι ανακριτές είναι αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της δωροδοκίας, μετά από σχετικό αίτημα της αρμόδιας ανακρίτριας.

Το αίτημα εκείνο στηριζόταν στην αξιολόγηση στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και σε νεότερα στοιχεία που είχαν φτάσει στις αρχές Μαρτίου του ίδιου έτους στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας. Αφορούσαν την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Τα αδικήματα αφορούν προμήθειες από συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

Ενώ ως σημαντικά ευρήματα έχουν αξιολογηθεί οι κινήσεις των λογαριασμών της συζύγου του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Loading