Γιλντιρίμ: «Δεν θα αποδεχτούμε αυτό που έκανε η Ελλάδα»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας μετά την απόφαση της δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερους του οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας, προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στο κανάλι NTV.

propoli

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που του τέθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για πάγωμα της συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα, ο Μ. Γιλντιρίμ τόνισε ότι «δεν είναι δυνατό να αποδεχτούμε αυτό που έκανε η γειτονική μας χώρα, η Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Άφησαν ελεύθερους τους γκιουλενιστές παρόλο που υπάρχουν τόσοι νεκροί και τραυματίες και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Το πάγωμα της συμφωνίας αφορά μόνο την Ελλάδα

Παρά ωστόσο τις συνεχόμενες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων στους πρόσφυγες κατά το παρελθόν, η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη αυτή τη στιγμή να μεγαλώσει το χάσμα με τις χώρες της ΕΕ.  Στο πλαίσιο αυτό ο Γιλντιρίμ επανέλαβε πως το πάγωμα της συμφωνίας αφορά μόνο τη χώρα μας και όχι την ΕΕ κάτι που αυτόματα θα σήμαινε και…εξηγήσεις στις Βρυξέλλες.

Σ’ ότι αφορά το ιστορικό, θυμίζουμε ότι η Τουρκία «πάγωσε» την διμερή συμφωνία με την Ελλάδα ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Loading