Γιούνκερ: «Ό,τι είναι δυνατόν για την Ελλάδα»

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την Ελλάδα, σήμερα και αύριο και για όσο χρειαστεί», τόνισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

propoli

Την ίδια ώρα ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε ότι η ευρωπαϊκή βοήθεια την οποία ζήτησε η Ελλάδα μέσω της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται καθ’ οδόν και ο ίδιος επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου να τη συντονίσει από κοινού με τις ελληνικές αρχές.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ, μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Στην επιστολή του προς τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος Γιούνκερ επανέλαβε ότι «θα γίνουν τα πάντα για να στηριχθεί η Ελλάδα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές». Χτες το βράδυ-Τρίτη- η Ελλάδα ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Σε άμεση ανταπόκριση, η Κύπρος, η Ισπανία και η Βουλγαρία, έκαναν προσφορές για συγκεκριμένη βοήθεια, περιλαμβανομένων αεροσκαφών, πυροσβεστών, φαρμάκων και οχημάτων.

«Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού»

«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού και των αρχών και εντέλλομαι να υπάρξει επείγουσα ανταπόκριση με ακούραστες και θαρραλέες προσπάθειες. Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να παράσχουμε στήριξη σήμερα, αύριο και για όσο χρειαστεί», γράφει ο κ. Γιούνκερ στον κ. Τσίπρα.

«Πλήρη στήριξη της Κομισιόν στον ελληνικό λαό»

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τις ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας σήμερα και θα συντονίσει την ευρωπαϊκή βοήθεια που βρίσκεται καθ’ οδόν. «Μίλησα χτες το βράδυ με τον κ. Τσίπρα και είμαι σε σταθερή επαφή μαζί του προκειμένου να προσφέρω την πλήρη στήριξη της Κομισιόν στις ελληνικές αρχές και τον λαό. Σ αυτή τη φάση, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Κύπρο, την Ισπανία και τη Βουλγαρία για τις άμεσες προσφορές συγκεκριμένης βοήθειας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας: αεροσκάφη, πυροσβέστες, φάρμακα, οχήματα. Εργαζόμαστε μαζί 24/7», τονίζει ο κ. Στυλιανίδης.

Loading