INTIME

Γιόγιακας: «Ζούμε μια ‘ποδοσφαιρική’ μεταγραφική περίοδο»

Την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου, του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, από την συγκυβέρνηση σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Θεσπρωτίας, Βασίλειος Γιόγιακας.

propoli

Από την πλευρά του, ο κ. Γιόγιακας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια κατάσταση έντονης αμφιβολίας και αμφισβήτησης» ενώ τόνισε ότι «όσο θα μείνει (σσ στην διακυβέρνηση) και αν θα προκύψει νέα κυβέρνηση, θα δημιουργήσει ανασφάλεια στη χώρα μας».

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε σχέση με τις μεταγραφές των βουλευτών σε άλλα κόμματα μετά την αποχώρηση Καμμένου, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι «έχουμε εκλεγεί από την κοινωνία με συγκεκριμένους σκοπούς και μας έχουν δώσει την εντολή να στηρίξουμε συγκεκριμένες αρχές και απόψεις. Αυτό που γίνεται είναι μια ποδοσφαιρική μεταγραφική περίοδος που ο καθένας έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο όλες αυτές οι ενέργειες που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες».

Η θέση της ΝΔ στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ

Ερωτηθείς για τη στάση που θα διατηρούσε η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που καλούνταν να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ζήτημα, ο κ. Γιόγιακας, υπενθύμισε ότι «η ΝΔ τόλμησε και ο Καραμανλής, ύψωσε το ανάστημά του στο Βουκουρέστι».

«Θα κάναμε σίγουρα πολύ διαφορετικές κινήσεις, διαφυλάττοντας  την μη χρήση του όρου Μακεδονία, για τον τόπο, την γλώσσα και την ιθαγένεια. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της δε το θέλει», σημείωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Παράλληλα, ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με την Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, ο κ. Γιόγιακας, διευκρίνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Δεν είναι εύκολο να γυρίσει πίσω αυτή η συμφωνία, εάν και εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψήφισής της».

Loading