Γιώργος Τσίπρας: «Όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Γιώργος Τσίπρας όσους αμφισβητούν την «καθαρότητα της εξόδου», κατηγορώντας τους ότι «είχαν επενδύσει την πολιτική στρατηγική τους στην αποτυχία μας και στην καταστροφή».

propoli

«Και βέβαια όσα δεν έφτασε η αλεπού το 2010-2015, τα κάνει κρεμαστάρια», σχολιάζει δηκτικά, σε συνέντευξή του στο Έθνος.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, εξάλλου, η έξοδος από την επιτροπεία δίνει τη δυνατότητα για άλλο μείγμα φορολογικής και κοινωνικής πολιτική στο κοντινό μέλλον.

«Η επιτροπεία και τα μνημόνια σταματούν εδώ», τονίζει χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η έξοδος από το πρόγραμμα «κρίθηκε ρητά από το κείμενο του Eurogroup» και
«δεν υπάρχουν νέοι όροι, όλα είναι διάφανα».

Διαψεύδει ο Γιώργος Τσίπρας τα περί ανταλλαγής

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «ανυπόστατη τη φιλολογία» περί συσχέτισης του χρέους με το προσφυγικό ή με το μακεδονικό, ενώ εκτιμά ότι η συμφωνία με τα Σκόπια θα κυρωθεί με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά τις εκλογές, εκφράζει την αισιοδοξία του πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και την επόμενη τετραετία και υποστηρίζει πως η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να δώσει προοπτική στην έξοδο από την κρίση είναι η Αριστερά.

Loading