Γκιουλέκας: Ήμασταν έτοιμοι από την πρώτη κιόλας ημέρα

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι κλήθηκε να σχολιάσει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της ΕΡΤ.

propoli

«Ήταν η εναρκτήρια επίσκεψη μίας σειράς συναντήσεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ήταν μία επίσκεψη όπου δημόσια ο Γάλλος ηγέτης δεσμεύθηκε για τα ελληνικά θέματα. Είδαμε τον Πρόεδρο Μακρόν να εκφράζει ανοιχτά μία σαφή θέση υπέρ των ελληνικών δικαίων, υπέρ των ελληνικών συμφερόντων, ψέγοντας, μάλιστα, και την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Είδαμε ότι και στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, οι δύο άνδρες ταυτίστηκαν σε πάρα πολλά σημεία», σχολίασε ο  βουλευτής Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις:

«Δεν αρκεί μόνο να προσκαλέσεις τους επενδυτές. Όπως εξήγησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόσκληση συνοδεύεται από την δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού για επενδύσεις.

Μιλάμε για μείωση της φορολογίας, για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες, ήδη, ξεκίνησαν, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει μία χώρα φιλική προς τους επενδυτές», εξήγησε ο Κ.Γκιουλέκας και κατέληξε:

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Χρειάζονται λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και ξεκινήσαμε από την πρώτη κιόλας ημέρα, γιατί δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο, δείχνοντας την βούληση, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό που υπάρχει. Σημασία δεν έχει τι λέει ο καθένας, αλλά τι μπορεί να καταφέρει. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Loading