ΙΝΤΙΜΕ

Γκρίνια στα συριζαίικα πηγαδάκια

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μπορεί μετά από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τη Δευτέρα να μην δόθηκε ο λόγος στα μέλη τους, εν τούτοις αρκετά από αυτά βρήκαν την ευκαιρία να διατυπώσουν στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν την κριτική τους για τα αίτια που οδήγησαν στην εκλογική συντριβή της Κυριακής.

Όλοι συμφώνησαν ότι ήταν πολυπαραγοντικά, με τους περισσότερους να στέκονται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μολονότι κυβερνά τη χώρα πάνω από τέσσερα χρόνια, δεν έχει κατορθώσει ακόμα να στήσει κομματικούς και τοπικούς μηχανισμούς που να αντανακλούν την αύξηση της εκλογικής του δυναμικής από το 3% προ μνημονίων.

Ο σκληρός κομματικός πυρήνας εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σε όσους ενώσαμε δυνάμεις με το ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της κρίσης και προσφάτως με την Προοδευτική Συμμαχία ως ξενομερίτες”, μας ανάφερε χαρακτηριστικά κυβερνητικός βουλευτής.

Συμφώνησαν, επίσης, στο ότι πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα και μερικούς υπουργούς, βουλευτές και στελέχη δεν υπήρξε η κινητοποίηση που απαιτείτο σε μια αναμέτρηση που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της είχε δώσει δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και θεσμικός παράγοντας παραδέχθηκε στο Politik ότι πριν ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας την πορεία του προς το λαό δεν είχαν εικόνα της πραγματικής κατάστασης στην κοινωνία και του θυμού που έβραζε για το κυβερνών κόμμα.

Μέλος της κυβέρνησης, εξάλλου, μας υποστήριξε πως οι πολίτες δεν σκέφτονται με ιδεολογικούς όρους, αλλά με βάση την επιβίωσή τους, γι’ αυτό κι ενοχλήθηκαν από την πυκνή χρησιμοποίηση της “προοδευτικής παράταξης”.

“Συντροφικά μαχαιρώματα”

Από εκεί και πέρα, δεν έλειψαν και η γκρίνια από μη εκλεγμένους ευρωβουλευτές για συντροφικά μαχαιρώματα και για επιλεκτική προώθηση ορισμένων συνυποψηφίων τους από την Κουμουνδούρου, αλλά και οι “μπηχτές” για κυβερνητισμό κι αλαζονεία.

Όπως κι αν έχει, οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη δική τους ανάλυση του αποτελέσματος στις προσεχείς συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής και της Εκλογικής Επιτροπής.

Loading