Γραπτό μήνυμα του Β. Λεβέντη για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

«Η φετινή επέτειος συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας» αναφέρει στο γραπτό του μήνυμα για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Βασίλης Λεβέντης.

propoli

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

«Η φετινή επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συμπίπτει με μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Δημοκρατία υπάρχει με την έννοια ότι γίνονται εκλογές και υπάρχει ελευθερία λόγου, όμως η εξουσία του τύπου και των ΜΜΕ βρίσκονται στα χέρια μιας οικονομικής ολιγαρχίας, ο δε κομματισμός έχει κουράσει την ελληνική κοινωνία, έχει απογοητεύσει τον κόσμο και τα κόμματα αντί να δίνουν όραμα αγωνίζονται με το ζόρι να κρατήσουν εντός των τειχών τους την πελατεία τους.

Υπό την απειλή του Ερντογάν για τα νησιά μας και το Αιγαίο και με μια λύση που έδωσε ο κ. Τσίπρας για το Σκοπιανό, που βρίσκει αντίθετη όλη την Ελλάδα, και υπό την πίεση της ανεργίας και της πολυετούς υποθήκης της χώρας μας στους δανειστές, ο λαός μας αισθάνεται καταπίεση και ανασφάλεια. Δυστυχώς, τόσα χρόνια μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών η συναίνεση και η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι ζητούμενα.

Η Ελλάδα μοιάζει να μην έχει διδαχθεί από το καλάθι του παρελθόντος. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται όλα αυτά τα ζητούμενα που για την άλλη Ευρώπη είναι δεδομένα να γίνουν και κατακτήσεις της χώρας μας. Η γενιά του Πολυτεχνείου και οι αγώνες κατά της χούντας μόνο υπό το πνεύμα αυτό θα καρποφορήσουν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Loading