INTIME

«Γυμνοί» στα πάνελ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο Μαξίμου δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ ο οποίος δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, το οποίο έρχεται στη Βουλή την Παρασκευή.

Ο φόβος, ωστόσο, φυλά τα έρημα και για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στέλνουν το απόγευμα της Τρίτης έξι υπουργούς- τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Γιώργο Σταθάκη, Ανδρέα Ξανθό, Γιώργο Χουλιαράκη, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο- για να ενημερώσουν όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το επιθυμούν για τις εξελίξεις στην οικονομία σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) Οικονομίας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι 36 κυβερνητικοί βουλευτές είχαν ζητήσει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δεν είναι, εξάλλου, λίγοι οι συριζαίοι βουλευτές που μιλούν για έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από τα προαπαιτούμενα, τη ρύθμιση του χρέους και τη μεταμνημονιακή εποπτεία, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αδιάβαστοι όταν συμμετέχουν σε τηλεοπτικά πάνελ.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως στην κυβέρνηση στρέφουν την προσοχή τους στην επίτευξη βιώσιμης λύσης για το χρέος, χρησιμοποιώντας τη ως “τυράκι” προκειμένου να μην προκύψουν απρόοπτα στην Κ.Ο.

Οι υπουργοί, πάντως, δεν θα έχουν να πουν και πολλά για το χρέος και τη μεταμνημονιακή εποπτεία- αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να αποκλείσουν ούτε την προληπτική πιστοληπτική γραμμή-, αφού οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους, με τους Γερμανούς να επιμένουν σε συσχέτιση της ελάφρυνσης του χρέους με την υλοποίηση νέων μέτρων.

Απουσία Αχτσιόγλου

Την ίδια ώρα, τόσο στο Μαξίμου όσο και στην Κουμουνδούρου και στην Κ.Ο. επιχειρούν να βρουν τρόπους για να υπερσκελίσουν το εμπόδιο που θέτει η νέα μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου.

Αυτό αναμένεται, άλλωστε, να αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης και στη σημερινή ενημέρωση.

Γι’ αυτό κι αρκετοί βουλευτές αναρωτιούνταν γιατί θα απουσίαζε η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου, η οποία έστειλε στην θέση της τον κ. Ηλιόπουλο μάλλον για να αποφύγει την έντονη κριτική, αφού μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Loading