Γ. Ακριώτης: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα λένε σαν πιτσουνάκια»

Την εκτίμηση ότι «Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τα λένε σαν πιτσουνάκια» διατύπωσε στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά στα FM» στον Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και τον Θωμά Καλέση, ο Γιώργος Ακριώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Εύβοιας.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον χρόνο που αναδείχθηκε η υπόθεση Novartis ο Γ. Ακριώτης τόνισε: «Καταρχάς να πουν που και πως κολλάει η κυβέρνηση; Υπάρχει Δικαιοσύνη η οποία διαχειρίζεται αυτό το θέμα εδώ και αρκετό καιρό. Αν θέλετε σε εμάς στην βουλή ήρθε η καταγγελία. Μιλάμε για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο το ζήτημα της Novartis δεν είναι ένα σκάνδαλο το οποίο εντρυφεί μόνο στη χώρα μας. Το γεγονός ότι ήρθαν κάποιες καταγγελίες που αφορούν, δηλαδή το FBI τι λέει εκεί πέρα σε αυτό ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο υπουργός Υγείας πληρώνονται για την εγγραφή νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών και οι εταιρείες ΜΜΕ χρησιμοποιήθηκαν από την Novartis για πληρωμή δωροδοκιών και ξέπλυμα χρήματος.

Δηλαδή όταν μέσα σε αυτές τις καταγγελίες υπάρχουν αυτά τα ονόματα, έχει υποχρέωση η Δικαιοσύνη να τα στείλει στην βουλή και τα έστειλε. Από την βουλή ενώ έγινε μια προκαταρκτική επιτροπή και αυτά τα ονόματα ξαναπήγαν χωρίς ιδιαίτερα, γιατί δε το ψάξανε; Δεν ήταν εισαγγελική η ανάκριση που θα έκανε η βουλή. Με την έννοια αυτή λοιπόν τα ξαναστείλαμε πίσω, ψηφίσαμε και εμείς να ξαναπάνε αυτοί οι άνθρωποι στην Δικαιοσύνη και αρχίζει πλέον η Δικαιοσύνη να μας λέει ότι ο πρώην υπουργός, ο κύριος Λοβέρδος ότι θα πρέπει να του άρετε την ασυλία ούτως ώστε να εξεταστεί γιατί υπάρχουνε σοβαρές αποχρώσεις ενδείξεις οι οποίες τον εμπλέκουνε σε αυτό το σκάνδαλο».

«Ο Πετσίτης για τι πράγμα κατηγορείται;»

Παράλληλα, όσον αφορά τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανακινεί την υπόθεση Novartis λόγω της υπόθεσης Πετσίτη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Ο Πετσίτης για τι πράγμα κατηγορείται; Που έχει παραπεμφθεί; Από την άλλη πλευρά υπάρχει αυτό το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis η οποία έχει ζημιώσει τη χώρα πολλά δισεκατομμύρια. Μιλάμε για 23 δισ. Σε ποια ζυγαριά μπορεί να τα τοποθετήσει κανείς; Ψάχνουνε το ζήτημα του Πετσίτη. Ας το ψάξει η εισαγγελία. Τώρα αν βγήκε κάποιες φωτογραφίες, αυτό είναι το ντοκουμέντο που εμφανίζουν ότι βγήκε κάποιες φωτογραφίες στο Μαξίμου».

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την σκληρή κριτική που ασκούσαν ορισμένα στελέχη που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Κεντροαριστερής διεύρυνσης, ο Γ. Ακριώτης τόνισε ότι «η κριτική στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης προφανώς γίνεται και όταν ήταν σε άλλα κόμματα, αυτοί ήταν υποχρεωμένοι να έχουνε και μια πολιτική την οποία ασκούσε το κόμμα τους. Αυτό εκφραζόταν και νομίζω ότι εδώ πέρα έχουν ειπωθεί κατά καιρούς εάν θέλετε τα ζητήματα Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ, παράδεισος-κόλαση και εντωμεταξύ αν θα τους δείτε και σήμερα στην βουλή, δεν θα σας πω για το 2012 που συνεργαστήκαν και φτιάξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, πως σαν πιτσουνάκια τα λένε. Άρα υπό αυτή την έννοια μην μου πείτε για την κριτική απέναντί μας από κάποια στελέχη. Εμένα αυτό που με πειράζει περισσότερο είναι το ύφος. Αυτές οι αήθεις φράσεις τις οποίες χρησιμοποιούνε κατά κύριο λόγο και το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ για να κάνουν κριτική αντιπαράθεση. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με το σενάριο των εθνικών εκλογών ο Γ. Ακριώτης τόνισε ότι «αυτά τα σενάρια για τις εκλογές τα οποία τα ζούμε από τότε που βγήκε ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ  και κάθε εβδομάδα ζήταγε εκλογές, δε ξέρω ποια χιλιοστή τάδε φορά έχει φτάσει που ζητάει τις εκλογές, ενώ επιβεβαιώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε τη συνταγματική επιταγή, αυτή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Μια τετραετία, και ας είναι η πρώτη φορά που αυτό θα γίνει. Και θα πρέπει να γίνεται και πρέπει και συνταγματικά να κατοχυρωθεί».

Loading