IN TIME

Γ. Γεωργαντάς: «Αίολη η δικογραφία της υπόθεσης Novartis»

Για τις πολιτικές εξελίξεις οι οποίες απασχολούν το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στον Flash Radio 99.4, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία στον νομό Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

propoli

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις που αφορούν την Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό ζήτημα της γειτονικής πΓΔΜ, ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι «ο Καμμένος θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει μελλοντικά το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται σε σχέση με τη Συμφωνία, ωστόσο σε καμία περίπτωση δε θα διαταράξει την κυβερνητική συνοχή», τονίζοντας πως «ότι γίνει, θα γίνει με συνεννόηση Τσίπρα-Καμμένου».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η εν λόγω συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, «αναμένεται μελλοντικά, με την είσοδο της γείτονος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να δημιουργήσει πληθώρα ζητημάτων».

Από την πλευρά του, έκανε λόγο για «επιτακτική ανάγκη» η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, μπροστά σε «μια επιλογή που δεν μπορεί μελλοντικά να ανακληθεί και η οποία θα δεσμεύσει τις επόμενες γενεές , την στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη μαζί της».

Αναλύοντας το συγκεκριμένο ζήτημα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχείρησε να αποσαφηνίσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας το 2008 για σύνθετη ονομασία, τονίζοντας πως «επρόκειτο για πρόταση η οποία προέβλεπε δύο λέξεις η οποία θα συνενώνονταν σε μία, ακριβώς για να μην μπορούν να διασπαστούν και να αλλοιωθεί το νόημά τους», ενώ συνέχισε δηλώνοντας πως «η Συμφωνία των Πρεσπών, προβλέπει διπλή ονομασία, η οποία αποτελείται από δύο λέξεις».

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδεχόμενο άσκησης πρότασης μομφής στην κυβέρνηση από την πλευρά της ΝΔ, ο κ. Γεωργαντάς, τόνισε ότι «θα αξιολογηθούν όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα».

«Αίολη η δικογραφία της υπόθεσης Novartis»

Όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, η οποία απασχολεί έντονα το πολιτικό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για «ολίσθημα της εισαγγελέως Διαφθοράς, της κ. Τουλουπάκη, καθώς εμπλεκόμενος μάρτυρας στην υπόθεση, έλαβε το καθεστώς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, παρότι ο νόμος το απαγορεύει».

Παράλληλα, ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης από την αρχή, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι «στην υπόθεση υπάρχουν τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες εκ των οποίων η κατάθεση του ενός (σσ του κ. Μανιαδάκη), έχει ακυρωθεί από την στιγμή που είναι κατηγορούμενος, ενώ η δεύτερη δεν κάνει λόγο για χρηματισμό πολιτικών προσώπων».

Στην συνέχεια χαρακτήρισε «αίολη» την δικογραφία της υπόθεσης, ενώ διερωτήθηκε «γιατί ασκήθηκε τώρα δίωξη σε βάρος του Μανιαδάκη, από την στιγμή που τα στοιχεία σε βάρος του ήταν γνωστά από τον Νοέμβριο του 2017».

Loading