IN TIME

Γ. Γεωργαντάς: «Η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην δημόσια διοίκηση»

Την εκτίμηση ότι «οι προσδοκίες της κυβέρνησης δεν είναι αυτές που εξαγγέλθηκαν» από την ίδια σε σχέση με την υπόθεση Novartis δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά στα FM» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και τον Θωμά Καλέση, ο Γιώργος Γεωργαντάς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Κιλκίς.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις εκτιμήσεις του από την υπόθεση Novartis, ο Γ. Γεωργαντάς τόνισε: «εγώ έχω την ιδιότητα του μέλους της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας στην οποία τις επόμενες μέρες θα έρθει το αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς για τον κύριο Λοβέρδο. Ταυτόχρονα ήμουν και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία αλλά της προκαταρκτικής επιτροπής η οποία είχε συσταθεί για την Novartis.

Ένα πρώτο δεδομένο που έχουμε είναι ότι το αφήγημα της κυβέρνησης, το βιαστικό αφήγημα της κυβέρνησης περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους νομίζω ότι έχει καταρρεύσει ήδη. Βλέπουμε τελικά ότι είναι υπό έρευνα, γιατί βλέπουμε τελικά ότι και στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου το αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς δεν είναι για άσκηση διώξεως αλλά για να δοθεί η άδεια της βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ο κύριος Λοβέρδος για κάποια ζητήματα τα οποία αφορούν ενδεχόμενη παθητική δωροδοκία και δεν ξέρω για πόσους άλλους, έναν ή δύο από ότι ακούγεται. Οι προσδοκίες λοιπόν της κυβέρνησης δεν είναι αυτές που εξαγγέλθηκαν με τόσο επίσημο τρόπο από τους ίδιους.

Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι βεβαίως δεν υπάρχουν ευρήματα τα οποία να οδηγούν σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η έρευνα συνεχίζεται και πολύ καλά κάνει η Δικαιοσύνη και τη συνεχίζει. Απλά δεν πρέπει οι πολιτικοί να κοιτάνε να επενδύσουν πάνω σε τέτοιες δικαστικές έρευνες και να εργαλειοποιούνε ουσιαστικά την όποια λειτουργία της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση των πολιτικών τους σκοπιμοτήτων. Αυτό δυστυχώς έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης».

«Τέτοια εργαλειοποίηση της δημόσιας διοίκησης δεν έχει ξαναυπάρξει»

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τις καταγγελίες του για προσπάθεια της κυβέρνησης να κομματικοποιήσει το κράτος, ο Γ. Γεωργαντάς τόνισε «αυτό που ζούμε πραγματικά είναι πρωτόγνωρο. Απλά κοιτάξτε τι συμβαίνει. Είναι τόσες πολλές οι παρεμβάσεις που επιχειρεί αυτή η κυβέρνηση σε κάθε επίπεδο είτε της δημόσιας διοίκησης είτε οποιαδήποτε άλλης τομής, είτε των ανεξάρτητων αρχών που πλέον βλέπω μια αδυναμία του κόσμου να το παρακολουθήσει. Εγώ λοιπόν που έχω τον τομέα ευθύνης μου τον συγκεκριμένο, αυτό το οποίο καταγγέλλω είναι ότι τέτοια εργαλειοποίηση της δημόσιας διοίκησης δεν έχει ξαναυπάρξει».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τις ευρωεκλογές, ο Γ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «ουσιαστικά έχουν πάρει τον χαρακτήρα των εθνικών εκλογών ακριβώς επειδή τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν υπήρχε καμία εκλογική αναμέτρηση σε πανελλήνιο επίπεδο έτσι ώστε να έχουμε μια εικόνα της αποδοκιμασίας που ήταν σίγουρο ότι θα τύχει η κυβερνητική πολιτική που ασκήθηκε αυτά τα χρόνια. Οπότε αν κρατάω κάποιες επιφυλάξεις μήπως γίνουν όλες οι εκλογές μαζί στις 26 Μαΐου, αυτό θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες. Σε κάθε περίπτωση η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, είναι βέβαιο ότι έχουν τον χαρακτήρα εθνικών εκλογών με χαρακτηριστικά τα οποία έχουν να κάνουνε με την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία αυτής της κυβερνητικής πολιτικής».

Loading