INTIME

Γ. Θεοφύλακτος: «Συνεταιράκια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» (vd)

Ως «συνεταιράκια» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αριστερά και Δεξιά στα FM» στο Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στον Χρήστο Τσαλικίδη και τον Θωμά Καλέση, ο Γιάννης Θεοφύλακτος, βουλευτής του νομού Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την υπόθεση Novartis, ο Γ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι «την πόλωση την δημιουργεί η αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Πέφτουν οι μάσκες και αποδεικνύεται ότι είναι συνεταιράκια γιατί με το που κάλεσε ο εισαγγελέας τον κύριο Λοβέρδο, ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό, αμέσως έσπευσε η ΝΔ να τον υπερασπιστεί, και δείχνει στα μάτια της κοινωνίας ότι ταυτίζονται. Και αυτό κάνανε όλα τα χρόνια και για αυτό οδηγηθήκαμε στην χρεωκοπία. Ο ένας κάλυπτε τον άλλον, ο ένας διαδεχότανε τον άλλον. Και τώρα οι δήθεν κόντρες που έχουνε μεταξύ τους είναι εικονικές και στα δύσκολα φαίνεται ότι παραμένουν συνεταιράκια».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «είμαι έκπληκτος από την αντιφατική στάση της αντιπολίτευσης ότι από την μία είναι σκευωρία που φυσικά δεν στέκει σε καμία περίπτωση γιατί πρόκειται για ένα παγκόσμιο διεθνές σκάνδαλο και εδώ έχει και συγκεκριμένους αποδέκτες και με ποινικές προεκτάσεις, και από την άλλη ότι είναι ένα φιάσκο γιατί λένε και ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Αθανασίου από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ αντίστοιχα ότι τίθεται θέμα παραγραφής, και μάλιστα λένε ότι θα καταπέσει η προσπάθεια που κάνουμε να αλλάξουμε το (σσ Άρθρο Συντάγματος) 86 γιατί θα ψηφίσει ο κόσμος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα τα παραγράψουν όλα αυτά τα πιθανά εγκλήματα».

«Δίνουμε μια μεγάλη μάχη με την Δεξιά»

Από την άλλη πλευρά, σε ερώτηση σε σχέση με τις κατηγορίες από πρώην στελέχη του κόμματος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την Αριστερά, ο Γ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι «δίνουμε μια μεγάλη μάχη με την Δεξιά που όπως φαίνεται έχει μετατοπιστεί σε ακροδεξιές επιλογές ή τουλάχιστον γειτνιάζει σε πολλές πολιτικές της επιλογές και με την ακροδεξιά. Δίνουμε αυτήν την μάχη και κονταροχτυπιόμαστε με στην κοινωνία για τα συμφέροντα των πολλών, για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Και εκεί θέλουμε και τους παλιούς μας συντρόφους. Θέλουμε και όλη την κοινωνία και αυτό είναι και το νόημα και της προοδευτικής συμμαχίας και των γεφυρών που προσπαθούμε και χτίζουμε με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει τα θετικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Τέλος, ως προς τις αντιδράσεις που δέχονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γ. Θεοφύλακτος εκτίμησε ότι «οι οξείες αντιδράσεις υπάρχουν από μία μικρή μερίδα. Πολύ μικρή μερίδα του κόσμου. Βέβαια δεν παραγνωρίζω ότι σε ένα μεγάλο κομμάτι υπάρχει ένα μούδιασμα που δε θα ήθελε να φτάσουμε σε αυτήν την συμφωνία. Όταν όμως συζητάς, όταν εξηγείς ότι η κατάσταση ήταν χειρότερη για τη χώρα μας με το Μακεδονία σκέτο, ήταν χειρότερη με τους αλυτρωτισμούς στην ιστορίας τους, με τα αγάλματα και τα αεροδρόμιά τους που τώρα ένα-ένα τα αλλάζουνε. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος, τα βλέπει. Καταλαβαίνει τα θετικά σημεία της συμφωνίας».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Loading