Γ. Στύλιος: Η πρωτιά της ΝΔ δεν αμφισβητείται»

Την εκτίμηση ότι βάσει των δημοσκοπήσεων η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, δεν αμφισβητείται εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino» στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Στύλιος.

propoli

«Τον ερχόμενο Μάιο, έχουμε μπροστά μας τις αυτοδιοικητικές περιφερειακές εκλογές και έχουμε και προγραμματισμένες ευρωεκλογές. Άρα έχουμε δεδομένες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν εκλογές. Είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τώρα πλέον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές από τους ΑΝΕΛ. Άρα θα έχουμε ένα πραγματικό αποτέλεσμα, που εκατομμύρια συμπολιτών μας θα ψηφίσουν, και δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει η κυβέρνηση», διευκρίνισε ο Γ. Στύλιος.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «λογικό» το να υφίσταται μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. «Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε ότι οι εκλογές θα έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα και πιο σύντομα. Πρώτον για να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η ονομασία των Σκοπίων με το όνομα Βόρεια Μακεδονία. Δεύτερον η κατάσταση στο τραπεζικό σύστημα. Τα κόκκινα δάνεια μεγαλώνουν, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στη Βουλή παραδέχθηκε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια τα οποία αυξάνονται».

«Σταθερή πρωτιά στις δημοσκοπήσεις»

Όσον αφορά δε τις δημοσκοπήσεις, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι «τα τελευταία δύο τρία χρόνια, έχουμε μια σταθερή διαφορά στις δημοσκοπήσεις η οποία παρατηρείται στο σύνολο των εταιριών. Δημοσκοπήσεις οι οποίες γίνονται σε εφημερίδες που είναι πιο προσκείμενες στην Νέα Δημοκρατία, δίνουν μια μεγάλη διαφορά της τάξεως των 9-10 μονάδων. Εφημερίδες οι οποίες πρόκεινται πιο κοντά στη κυβέρνηση δείχνουν μια διαφορά η οποία κυμαίνεται από 4 μονάδες, έως 5,5-6. Αν λοιπόν μια δημοσκόπηση έδειχνε 10 μονάδες πέρυσι και τώρα δείχνει 11 ή 9 δεν αλλάζει κάτι. Η διαφορά είναι μεγάλη. Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται».

Ακόμα, όσον αφορά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει σχηματιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Γ. Στύλιος άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνησης διευκρινίζοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν, πρωθυπουργός να δέχεται να στέκεται στη βουλή είτε με λιγότερους από 151 βουλευτές είτε με βουλευτές που ανήκουν σε δύο κοινοβουλευτικές ομάδες, είτε βουλευτές που φύγαν την τελευταία στιγμή, εκλεχτήκαν με άλλη αντίληψη, με άλλη ιδεολογία και βρεθήκαν στην τελείως απέραντη όχθη».

Loading