Την δέσμευσή του να προχωρήσει στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου στην περίπτωση που εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, προχώρησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε σθεναρά ενάντια στον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη»
Παράλληλα, αναφερόμενος στην φονική πυρκαγιά που έπληξε πρόσφατα τη χώρα μας στοιχίζοντας τη ζωή δεκάδων συμπολιτών μας, ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους πολίτες να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση. Και επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία, ουδόλως με προβληματίζουν η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική για την οποία με ρωτήσατε. Αλλωστε, όπως έχω πει, η κυβέρνηση της ΝΔ θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας».